Brandul Cricova devine furnizor al Casei Regale a României. Cel mai râvnit și premiat vin al Basarabiei va fi prezent in protocoalele Coroanei
Postat la: 23.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Așa cum se spune că vinul leagă prietenii și dezleagă limbile comesenilor, tot așa Crama Cricova a unit deja - nu numai "în cuget și-n simțiri" - România cu Republica Moldova, vechea și încântătoarea Basarabie. După celebrul "Pod cu Flori" din mai 1990, se poate spune că acum, România și Moldova au realizat un veritabil "Pod al Vinului", aducand pe meleagurile noastre un nestemat oenologic.
Varietatea produselor viței de vie de pe dealurile din apropierea Chșinăului se regăsește și-n România, grație unei impresionante rețele de distribuție ce-a crescut de la an la an sub atenta supraveghere a Anei-Maria Banciu, director comercial pe țară al firmei moldave. Recompensa firească unei atare munci titanice, dusă cu o pasiune cum rar mi-a fost dat să văd, este recunoasterea brandului Cricova în calitate de furnizor al vinurilor Casei Regale. Iata cum licorile bahice trans-prutene, reprezentate de cel mai pretuit vin din Moldova - Cricova -, revine pe gusturile Coroanei după o lungă perioadă de timp, chiar dacă brandul a fost infiintat in 1952, istoria locului e cu mult mai veche, se spune că un călugăr român a transmis modalitatea de a face un vin atat de valoros dintr-un soi unic de vie.
"Numai câteva protocoale mai despart ca anunțul să devină oficial si Principesa Margareta să ne confirme demersul", ne-a spus și Dorin Ștef, șef de zona pe Ardeal - unul dintre cei care a condus tratativele cu custodele coroanei regale -, la una din degustarile de la Cricova, la care am avut placerea sa particip alaturi de Florin Constantin Durgheu (in foto, alaturi de Ana Maria Banciu), nu numai un avocat drag ziarului nostru, ci și un bon viveur cu care am strabatut o parte din "orașul subteran" de la Cricova, am asistat la producerea celebrului vin spumant, la 100 de metri adancime, am savurat minunatele soiuri de la alb sec, trecand prin rose si ajungand la cabernet, finalizând cu un coniac precum un "curcubeu pe cerul gurii", intelegand de ce in Moldova vinul e o avere nationala, iar cel de Cricova este si cel mai premiat, urmand a intra si-n patrimoniul european, după cum ne spune si Cosmin Pantan, responsabilul pe Bucuresti.
Ana Maria Banciu: "Reteaua de distribuitori ai Cricova in România depăseste acum cu bine suta de persoane inimoase, care au reusit intr-un timp destul de scurt sa faca sa se cunoasca aceste sortimente si-n țara noastră, aducandu-le pe mesele românilor din mai toate colțurile țării. Faptul că brandul Cricova va deveni in scurta vreme si furnizor al Casei Regale este o recunoastere a muncii depuse de intreaga echipă pe care o coordonez care acum lucrează ca un sistem nu numai bine pus la punct, dar si bine echipat, care poate face fata tuturor cerintelor pietei. Urmeaza sa facem in asa fel ca intreaga gama Cricova sa patrunda in România pentru ca sunt sortimente de vin, de vin spumant si de coniac pe care românii și le doresc din ce in ce mai mult."
Bogdan Comaroni
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Reuters: OMV din Austria este de acord să furnizeze gaze românești Germaniei în situația de criză energetică
Compania austriacă OMV a încheiat un acord pentru a furniza companiei germane Uniper gaze din proiectul său din Marea Neagră începând din 2027, au declarat pentru Reuters trei persoane familiarizate cu această chestiune, în timp ce Europa caută noi modalități de a spori securitatea energetică după ce a tăiat legăturile cu Rusia.
-
ANAF pune lupa pe conturile Revolut. Ce se întâmplă cu banii tăi
ANAF pune tunurile pe conturile românilor. Conturile Revolut se vor supune legislației românești, astfel că afacerile celor care încasează prin această bancă vor fi verificate riguros. Poprirea conturilor Revolut ale românilor cu datorii la stat, de către ANAF, se va face direct prin sucursala din România.
-
Bulgaria a devenit paradisul benzinei pentru greci, după extinderea Schengen
Grecii se înghesuie să treacă granița în Bulgaria pentru a profita de prețurile semnificativ mai mici la carburanți, ca urmare a extinderii spațiului Schengen la 1 ianuarie 2025, scrie Protothema.
-
Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
Șeful fondului de investiţii Rockefeller Capital Management's, Ruchir Sharma, a realizat într-un articol publicat în Financial Times o analiză însoțită de predicţii pentru anul 2025.
-
Descoperire colosală: Adam și Eva chiar au existat; la fel și Grădina Edenului. E mai aproape decât credeam
Povestea lui Adam și Eva este una familiară pentru majoritatea creștinilor: conform Bibliei, ei sunt primii bărbat și femeie pe Pământ, creați din praf și trăind în Grădina Edenului. Această narativă stă la baza credinței că întreaga umanitate își are rădăcinile într-o singură pereche de strămoși.
-
"Canada ar trebui să fuzioneze cu Statele Unite": reacţia lui Donald Trump la anunțul despre demisia premierului canadian Justin Trudeau
Preşedintele ales Donald Trump a sugerat din nou că Statele Unite şi Canada ar trebui să „fuzioneze", la câteva ore după demisia premierului canadian Justin Trudeau. El invocase deja această idee în faţa premierului canadian la Mar-a-Lago, la începutul lunii decembrie,
-
Să vedem cât o ține: Diana Șoșoacă anunță că se retrage din viața publică. Europarlamentara și copiii săi au fost amenințați
Diana Șoșoacă se retrage din spațiul public în unor unor amenințări la adresa ei și a familiei. De altfel, președinta SOS România a vorbit pe B1 TV despre faptul că se teme pentru viața ei și pentru siguranța copiilor ei.
-
Ce cunoaștem despre icoane? Câteva date despre aceste obiecte de cult
Toate obiectele de cult au un istoric unic si fascinant. Știți în ce secol au apărut icoanele pentru prima dată? Cunoașteți motivul real pentru care acestea au fost făcute? Aceste obiecte de cult au jucat și joacă un rol important în creștinism. Rămâneți alături de noi să aflați mai multe despre aceste obiecte.
-
Secrete japoneze pentru slăbit rapid. Patru trucuri pe care poți să le încerci
În ciuda influențelor externe și a stilului de viață modern, japonezii au păstrat obiceiuri alimentare și rutine care contribuie la starea lor generală de bine. Aceste practici sunt fundamentale pentru menținerea unui corp zvelt și sănătos.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 6.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 7.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 8.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 9.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu