Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Boris Johnson: "Tulpina britanică a coronavirusului este cu 30% mai letală"

Postat la: 23.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primul-ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, spune că datele științifice preliminare referitoare la tulpina britanică a Covid-19, arată faptul că aceasta este de 30% mai mortală decât cea inițială.

Datele au fost evaluate de cercetătorii unei organizații care se ocupă cu studierea bolilor virale respiratorii noi și care consiliază guvernul de la Londra. „Pe lângă faptul că se răspândește mai repede, se pare că există dovezi conform cărora noua varianta este asociată și cu un grad mai ridicat de mortalitate. Faptul că NHS (n. red. - sistemul național de sănătate britanic) se află sub această presiune intensă este urmarea impactului acestei noi variante", a spus premierul britanic.

Sir Patrick Vallance, consilierul-șef al guvernului britanic pe probleme de cercetare științifică spune, totuși, că datele noi nu sunt încă finale. Atunci când a fost descoperită prima dată, în septembrie, în regiunea Kent, oamenii de știință știau că este mai contagioasă. De atunci, ea devenit varianta dominantă a virusului în Anglia și în Irlanda de Nord și s-a răspândit deja în peste 50 de alte țări.

Datele au fost obținute pe baza analizei matematice a numărului de decese, în medie, a persoanelor infectate cu varianta inițială și a persoanelor infectate cu varianta nouă de virus.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE