Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bill Gates la Davos: "Vom investi 8,6 miliarde de dolari în viitoarele vaccinuri. Dacă va veni pandemia să fim pregătiti!"

Postat la: 18.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Bill Gates, fondatorul Microsoft și filantropul Fundației Bill & Melinda Gates este un obișnuit la Forumul Economic Mondial, la care a participat în numeroase ocazii. Luni, la Davos, el a anunțat că fundația sa va aloca 8,6 miliarde de dolari în acest an programelor de vaccinare și sănătate din întreaga lume, relatează Le Matin.

Bill Gates a declarat pentru Bloomberg la Davos că cheltuielile pentru sănătate sunt acum esențiale pentru lupta împotriva schimbărilor climatice. Aceste cheltuieli „nu numai că au beneficii umanitare, ci au și câștiguri economice și de mediu. (...) Pe măsură ce facem lumea mai sănătoasă, aici creșterea populației ajunge la o stare stabilă."

După perioada Covid-19, Bill Gates se teme că guvernele vor neglija aceste investiții în sănătate: „Sănătatea globală este puțin în afara radarului în acest moment", a regretat el. De asemenea, crede că dezvoltarea rapidă a inteligenței artificiale va fi de mare ajutor în acest domeniu.

Miercuri, Bill Gates a participat la o masă rotundă cu președintele Rwandei, Paul Kagame, primul ministru al Olandei, Mark Rutte, președintele Columbiei, Gostavo Petro și directorul OMC, Ngozi Okonjo-Iweala. Era vorba de a face bilanțul cooperării Nord-Sud, care trece și ea prin crize. Exemplul pandemiei a arătat că țările din Nord au avut mai întâi mijloacele de a obține vaccinuri, cu mult înaintea celor din Sud.

Pentru Bill Gates „nu mai vrem să vorbim astăzi despre pandemie. Dar dacă va veni alta, vom avea nevoie de instrumente mai bune pentru a rezolva problemele, când anumite țări nu au mijloace financiare. Va trebui să inovăm."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE