Bill Gates e fericit că Inteligența Artificială va eradica presa independentă
Postat la: 16.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Într-un episod recent al emisiunii "Unconfuse Me with Bill Gates", Sam Altman, directorul general al OpenAI, și miliardarul din domeniul tehnologiei Bill Gates au analizat în mod controversat potențialul inteligenței artificiale (AI) ca instrument de menținere a democrației și de promovare a păcii mondiale.
Conversația a explorat ideea de a folosi inteligența artificială ca instrument pentru a promova unitatea în societate, a spori amiabilitatea globală și a ajuta la depășirea polarizării geopolitice. Microsoft, fondată de Gates, și OpenAI, al cărui director executiv Altman colaborează în prezent îndeaproape cu Microsoft, sunt promotori ai utilizării inteligenței artificiale pentru a rezolva probleme globale. Gates a vorbit cu entuziasm despre acest subiect: "Cred că IA, în cel mai bun caz, ne poate ajuta cu unele probleme dificile... Inclusiv 'polarizarea', pentru că, potențial, asta rupe democrația și ar fi un lucru super rău".
Pe lângă rezolvarea polarizării, cei doi grei au discutat, de asemenea, despre noțiunea de AI care ar putea acționa ca un instrument de pacificare. Gates a spus: "Dacă AI ne poate ajuta să mergem mai puțin la război, să fim mai puțin polarizați; ați crede că, pe măsură ce conduceți inteligența... Mi-ar plăcea să am oameni care să lucreze la cele mai dificile probleme umane, cum ar fi dacă ne înțelegem unii cu alții. Cred că ar fi extrem de pozitiv dacă am crede că AI ar putea contribui la faptul că oamenii se înțeleg între ei."
Sam Altman a răspuns pozitiv la viziunea lui Gates, declarând: "Nu, nu, nu. Trebuie să aflăm și să vedem, dar eu sunt foarte optimist. Sunt de acord cu tine, ce contribuție ar fi." După care discutia a continuat: "Dacă cheia este să oprești întreaga lume să facă ceva periculos, aproape că ai vrea un guvern global, ceea ce astăzi, pentru multe probleme, cum ar fi clima, terorismul, vedem că ne este greu să cooperăm", a spus Gates, când subiectul a ajuns la probleme globale precum cea nucleară.
În ceea ce privește subiectul polarizării, Altman și Gates au deplâns faptul că guvernul, susțin ei, nu a acționat cu privire la "polarizarea" din social media, dar au sperat că ar exista potențial cu ajutorul inteligenței artificiale. "Nu înțeleg de ce guvernul nu a fost capabil să fie mai eficient în jurul social media, dar mi se pare că merită să încercăm să înțelegem acest lucru ca studiu de caz pentru ceea ce vor trece acum cu AI", a adăugat Altman.
Discuția omite în special un aspect critic: influența propriilor convingeri și principii ale programatorilor asupra funcționării IA. Proiectanții și dezvoltatorii de sisteme de inteligență artificială încorporează în mod inerent în algoritmii IA propriile idei despre democrație, libertatea de exprimare și guvernare. Acest lucru ridică preocupări semnificative cu privire la impactul acestor prejudecăți personale asupra neutralității IA și a capacității acesteia de a lua decizii corecte și imparțiale.
Perspectiva ca sistemele de inteligență artificială să fie programate cu anumite ideologii ar putea avea implicații profunde asupra libertății de exprimare. În cazul în care o IA este concepută pentru a favoriza anumite puncte de vedere politice sau sociale (excluzându-le pe cele pe care le consideră "polarizante"), aceasta ar putea suprima perspectivele opuse, ceea ce ar putea duce la o formă de cenzură digitală.
Acest lucru devine deosebit de îngrijorător în contextul platformelor de inteligență artificială care gestionează discursul public pe scară largă, cum ar fi algoritmii de social media sau instrumentele de agregare a știrilor. Puterea de a modela în mod subtil opinia publică și de a controla narațiunea asupra unor probleme critice ar putea fi o consecință neintenționată a IA programate cu idealuri democratice specifice. Sau poate că aceasta este intenția de la bun început.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
O femeie s-a dezbrăcat și a vrut să-l fure pe pruncul Iisus de la Vatican VIDEO
O activistă ucraineană Femen a încercat să fure Pruncul din scena Nașterii Domnului de la Vatican. Tânăra în vârstă de 28 de ani s-a dezbrăcat înainte de a se cațăra peste gard și de a se repezi spre șopronul din fața bazilicii, anunță Corriere della serra.
-
Părintele fondator al AI avertizează: Tehnologia ar putea duce la dispariția oamenilor în 10 ani
Profesorul Geoffrey Hinton, cunoscut ca „părintele fondator al AI", avertizează că inteligența artificială ar putea duce la dispariția umanității în următorii zece ani. El cere reglementări guvernamentale stricte, scrie The Telegraph.
-
Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
Narva, al treilea oraș ca mărime din Estonia, se confruntă cu o creștere a provocărilor din partea Rusiei, într-un context de temeri crescânde că Moscova ar putea ataca acest oraș aflat la graniță și vulnerabil, informează Politico.
-
Bani cu nemiluita: cât încasează Andra pentru un concert de 45 de minute
Andra este una dintre cele mai îndrăgite artiste din România, iar succesul ei nu se rezumă doar la popularitatea în rândul fanilor, ci și la veniturile semnificative obținute din concertele susținute cu fonduri publice.
-
Sindromul Havana: explicațiile CIA dezamăgesc, iar Senatul SUA reacționează dur
Un raport bipartizan al Comisiei de informaţii a Senatului SUA, publicat vineri, a criticat răspunsul CIA la aşa-numitul sindrom Havana, care a creat probleme de sănătate personalului său, afirmând că multe persoane nu au primit îngrijirea adecvată.
-
O nouă pandemie ar fi dezastru: virusul gripei aviare a suferit mutaţii în organismul unui pacient
Primul caz uman grav de gripă aviară din Statele Unite este purtător al unui virus care a suferit mutaţii în interiorul organismului său pentru a se adapta la tractul respirator uman, au anunţat joi autorităţile sanitare americane.
-
Care este viteza reală a gândului uman. Suntem cu adevarat mai rapizi in prelucrarea informatiei fata de un computer?
Cercetătorii de la Universitatea Caltech au descoperit că viteza gândului uman este semnificativ mai mică decât s-a crezut anterior și considerabil inferioară vitezei medii a conexiunii la internet.
-
Putin joacă tare pe nervii noștri: Revenirea lui Trump la Casa Albă ar putea declanșa o nouă cursă nucleară - Avertisment dur lansat de la Moscova
Responsabilul cu controlul armelor din Rusia a avertizat vineri viitoarea administrație a lui Donald Trump că Moscova ia în considerare o gamă largă de măsuri posibile privind testele nucleare, din cauza poziției radicale a lui Trump în această privință.
-
Baba Vanga și Nostradamus fac aceeași predicție înfricoșătoare pentru 2025: Vine sfârșitul pentru Europa și apare "o nouă putere mondială"
Celebrii clarvăzători Baba Vanga și Nostradamus au făcut aceeași previziune înfricoșătoare pentru 2025, care spune că Europa ar s-ar putea sfârși. Legendara pereche mistică a lăsat o profeție sinistru de asemănătoare, care detaliază modul în care întregul continent ar putea fi aruncate în haos în următoarele 12 luni.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 3.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 8.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
- 9.Decizia CCR a afectat puternic piața financiară din România: Cotația leu/ euro vine cu surprize
- 10.Reacții dure în presa britanică la decizia CCR: În România s-a anulat democrația. Este o zi neagră pentru Occident și pentru elitele sale
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu