Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bild, cel mai vândut ziar din Europa, înlocuiește jurnaliștii cu inteligența artificială. Urmează concedieri în masă

Postat la: 21.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ziarul „s-ar despărți, din păcate, de colegii care au sarcini care în lumea digitală sunt îndeplinite de AI și/sau procese automate", a precizat compania Axel Springer SE, proprietarul Bild, într-un e-mail adresat personalului, conform The Guardian.

Potrivit e-mailului, văzut de ziarul rival Frankfurter Allgemeine (FAZ), rolurile „redactorilor, personalului de producție tipărită, subeditorilor, corectorilor și editorilor foto nu vor mai exista așa cum există astăzi".

Mesajul urmează unui anunț din februarie făcut de directorul executiv, Mathias Döpfner, potrivit căruia editorul ar urma să fie o „companie de media pur digitală". Instrumentele AI, cum ar fi ChatGPT, ar putea „face jurnalismul independent mai bun decât a fost vreodată - sau chiar să îl înlocuiască", a spus el.

Acesta a prezis că AI va fi în curând mai bun la „agregarea informațiilor" decât jurnaliştii umani și a spus că doar editorii care ar putea crea „cel mai bun conținut original" - cum ar fi jurnalismul de investigație și comentariile originale - vor supraviețui.

Springer nu este primul editor de știri care se uită la inteligența artificială. BuzzFeed a anunțat anul acesta că își propune să folosească AI pentru a „îmbunătăți" conținutul și chestionarele online, în timp ce Daily Mirror și Daily Express din Marea Britanie explorează, de asemenea, utilizarea inteligenței artificiale.

Instrumentele AI, cum ar fi ChatGPT, pot genera texte extrem de sofisticate din solicitările simple ale utilizatorului, producând orice, de la eseuri și cereri de angajare la poezii și opere de ficțiune. Singura problemă e că răspunsurile sale sunt uneori inexacte.

Men's Journal și site-ul tehnologic Cnet au folosit, de asemenea, inteligența artificială pentru a genera articole. Acestea au fost verificate ulterior de către editorii umani.

Bild a spus că va urmări să evite concedierile forțate acolo unde este posibil, dar, în același timp, caută să reducă salariile editoriale sau personalul cu aproximativ 200 de oameni, potrivit FAZ.

E-mailul a fost semnat de patru manageri de top ai ziarului, inclusiv editorii-șefi Marion Horn și Robert Schneider, conform FAZ. Măsuri similare ar putea fi așteptate în cele din urmă la cotidianul emblematic al grupului Springer, Die Welt.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE