Big Pharma ne deprimă: Specialiștii independenți spun că antidepresivele fac mai mult rău decât bine!
Postat la: 07.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Antidepresivele nu ajută starea de sănătate a pacientului dacă sunt folosite pe termen lung, anunță cercetătorii independenti. Un studiu cu o neutralitate dovedită a demonstrat ca oamenii care suferă de depresie și nu iau niciun medicament vor avea, pe termen lung, o stare de sănătate doar cu putin mai proastă față de cei care sunt pe medicamente, dar ale căror efecte adverse prezintă un factor de risc crescut.
În acest context, în care avantajele sunt minime, dar cu efecte secundare crescute, oamenii de știință se întreabă dacă se mai justifică folosirea antidepresivelor. Antidepresivele, medicamentele menite să te ajute la depresie, nu ajută starea de sănătate a pacientului pe termen indelungat, asa cum sunt majoritatea tratamentelor prescrise de clinicile de specialitate, arata studiul publicat de PLOS One. Antidepresivele afectează starea generală de sănătate a oamenilor, chiar dacă îmbunătățesc pe termen scurt anumite simptome ale depresiei.
Oamenii de știință au folosit informații colectate în perioada 2005-2015 cu ajutorul unui studiu de amploare din SUA, care conține numărul de persoane care suferă de depresie. În urma studiului s-a constat că 17.47 de milioane de adulți au fost diagnosticați cu depresie, dintre care 57.6% au apelat la antidepresive. Potrivit studiului, cei care au folosit antidepresivele și-au îmbunătățit, oarecum, starea proastă în care se aflau, însă nu a existat o diferență majoră între grupul de oameni care luase medicamente și care au refuzat să ia antidepresive.
În concluzie, cei care au luat medicamente nu au avut un avantaj considerabil față de cei care au luat medicamente. Cercetătorii menționează că nu au putut studia în detaliu diferite tipuri de depresie. "Chiar dacă avem pacienți deprimați care trebuie să-și ia medicamentele, avem nevoie de studii care să arate care e impactul asupra sănătății acestora pe termen lung. Scopul final ar trebui să fie să îmbunătățim starea de sănătate generală a pacienților", se arată în studiul citat de news-medical.net.
Pe de altă parte, cercetătorii de la Universitatea din Cambridge anunță că cel mai bun mod pentru a preveni depresia e sportul. Depresia afectează aproximativ 5% din populația lumii, astfel că 8 milioane de oameni mor anual din cauza unor astfel de probleme. Tocmai de aceea, cred cercetătorii, este mult mai important să prevenim depresia, decât să o tratăm. Sportul a fost mereu o soluție atunci când vrem să avem o stare bună, însă nu s-a știut exact care e legătura între sport și prevenirea depresiei.
Potrivit hospitalcare.com, cercetătorii britanici au studiat aproape 192.000 de participanți, dintre care 64% femei, timp de 3 ani și au măsurat statistic nivelul efortului fizic depus de participanții la studiu în raport cu starea mentală. Oamenii de știință britancii au concluzionat că oamenii care au avut o activitate fizică cel puțin jumătate din cea recomandată de medici au avut cu 18% mai puține șanse de a avea depresie. Cei care au respectat nivelul de activitate fizică recomandată au avut o șansă crescută de 25%, cu toate acestea nu s-a mai observat o creștere semnificativă după acest nivel.
În concluzie, britanicii au stabilit că cel puțin 11.5% dintre oamenii cu depresie ar fi putut evita această stare dacă ar fi făcut un minim de exercițiu fizic recomandat de medici. În traducere liberă, 2.5 ore de sport pe săptămână scade riscul unei depresii cu 25%, iar jumătate din această perioadă de timp scade cu 18%, în raport cu persoanele sedentare. Așadar, oamenilor li se recomandă să facă aproximativ 25 de minute de sport pe zi pentru a ne feri de depresie.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Călin Georgescu acuză că Ursula von der Leyen a fost implicată în anularea afacerilor din România
Călin Georgescu acuză că România se află într-o stare de practic război după anulare alegerilor. Georgescu spune, în presa din străinătate, că oamenii ies zilnic să protesteze. De fapt, protestele sunt organizate de AUR și nu de societatea civilă.
-
România în Schengen: o analiză economică dezvăluie dezavantajele ascunse ale integrării
România ar putea avea numeroase beneficii odată cu aderarea la spațiul Schengen, însă această schimbare vine și cu o serie de provocări și aspecte discutabile, care merită analizate cu atenție. Economistul Radu Georgescu atrage atenția asupra unor posibile implicații economice.
-
Moment astronomic extrem de rar - Se întâmplă la 160.000 de ani
O cometă strălucitoare ar putea fi vizibilă pe cerul din întreaga lume în următoarele zile, pentru prima dată în 160.000 de ani, relatează BBC.
-
China pregătește o minune științifică: "Soarele artificial" care va revoluționa energia
Un generator liniar de plasmă a atins specificaţiile de proiectare, făcând din China a doua ţară din lume, după Ţările de Jos, care dezvoltă un astfel de generator de plasmă cu flux ridicat, a anunţat marţi Institutul de Ştiinţe Fizice Hefei din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe.
-
Călin Georgescu, liber spre o nouă candidatură? Concluzia lui Tudorel Toader după articolele din Reuters și Politico
Eu cred că va putea sau ar trebui să poată candida, a spus Tudorel Toader despre o nouă candidatură a lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. El a admis, însă, că procedura electorală nu poate fi viciată doar prin penal și că judecătorii CCR pot lua în considerare și manipulări și influențe.
-
Claudiu Târziu: „AUR nu mai este acel partid care vrea să schimbe sistemul, un partid Făt Frumos, Harap Alb sau Prâslea cel voinic" VIDEO
Copresedintele AUR Claudiu Târziu a fost invitat marti in emisiunea Denisei Rifai de pe canalul Gandul. Puteti afla ce a raspuns Tarziu la principalele intrebari ale moderatoarei:
-
Reglementări draconice: Guvernul adoptă măsuri speciale pentru candidați de tip Călin Georgescu
Guvernul pregătește adoptarea OUG pentru organizarea alegerilor prezidențiale din anul 2025, care vor avea loc pe 4 și 18 mai. În draftul de OUG sunt prevăzute măsuri speciale pentru a nu se mai repeta o situație precum cea a lui Călin Georgescu
-
Sondaj devastator: Călin Georgescu câștigă din orice poziție cu un procent greu de imaginat pentru Coalitia de la guvernare
Călin Georgescu are toate șansele, în continuare, să iasă câștigător și după reluarea alegerilor prezidențiale. Potrivit celor mai recente sondări sociologice, pe Georgescu l-ar vota cel puțin 60% dintre români, spune sociologul Mirel Palada.
-
Elon Musk: Premierul Marii Britanii a vrut să submineze alegerile din SUA!
Miliardarul american Elon Musk a declarat că premierul Marii Britanii, Keir Starmer, "a trimis agenți în America pentru a submina alegerile din Statele Unite", relatează canalul Șkvarka News de pe rețeaua Telegram.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 2.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 3.Franța pe cale de a deveni o superputere a aurului datorită unei descoperiri revoluționare
- 4.Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
- 5.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 10.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu