Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Beatrice Mahler s-a reactivat după ce cercetătorii sud-africani au găsit o subvarianta a Omicron potential mai periculoasa!

Postat la: 03.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta", a declarat că deocamdată nu există motive semnificative de îngrijorare în ceea ce privește subvariantele tulpinii Omicron despre care cercetătorii sud-africani spun că ar putea arunca Africa de Sud într-un nou val pandemic.

„Pentru variantele de care vorbesc cercetătorii sud-africani, nu cred că avem încă motive de îngrijorare semnificative. Sunt două variante de cercetare, două subvariante ale tulpinii Omicron, care, sigur, trebuie urmărite de lumea științifică, care sunt urmărite inclusiv de Organizația Mondială a Sănătății, dar nu sunt încă variante îngrijorătoare. Așa cum ne așteptăm de la Omicron și de la virusul SARS-CoV-2, el se adaptează și încearcă să găsească modalități de a supraviețui, astfel încât de la o subvariantă la alta devine mai contagios și încearcă să găsească metode prin care să învingă imunitatea pe noi o dobândim în urma infecției sau în urma vaccinării", a spus Beatrice Mahler.

Întrebată dacă efectele virusului scad în intensitate odată cu acest proces, ea a adăugat: „Datele care sunt în acest moment prezente indică faptul că varianta Omicron și subvariantele care se găsesc cel puțin în acest moment în circulație și sunt studiate sunt la fel de severe ca varianta inițială, tulpina Alpha, dar nu trebuie să uităm că noi suntem după doi ani în care fie am trecut prin boală, fie o mare parte din populație este imunizată, or la aceste categorii de persoane, chiar dacă există riscul reinfectării, șansele de a dezvolta o formă severă sunt tot mai mici".

„Prin urmare, perspectiva în care privim aceste noi subvariante este cu totul diferită față de ceea ce am discutat în ultimii doi ani. Suntem într-un moment în care imunitatea noastră a fost deja antrenată la marea majoritate. Sigur, persoanele care n-au trecut prin boală și care nu sunt vaccinate, cele care n-au avut deloc contact cu o modalitate de imunizare împotriva SARS-CoV-2 sunt vulnerabile și pot să dezvolte forme severe", a continuat medicul.

Referitor la situația României, Beatrice Mahler a afirmat: „În România avem o particularitate într-adevăr legată de numărul mai mic de persoane care s-au vaccinat comparativ cu multe state europene. Pe de altă parte, eu cred că avem o subevaluare a persoanelor care au trecut prin boală, pentru că, cel puțin în ultimele luni, când varianta Omicron a fost responsabilă de forme ușoare de manifestare, foarte multe persoane au trecut prin infecție fără să fie testate și fără să fie luate în evidență în baza națională de date".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE