Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bataie de joc: Sedinta CSM, suspendata a patra oara consecutiv

Postat la: 03.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sedinta plenului Consiliului Superior al Magistraturii a fost suspendata din lipsa de cvorum pentru a patra oara consecutiv, dupa ce mai multi membri au refuzat din nou sa-si indeplineasca atributiunile de serviciu.

La CSM continua boicotul cu privire la numirea Adinei Florea in functia de procuror-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. Amanata de luni pe miercuri, sedinta CSM nu s-a putut tine nici azi. Numeroase alte proiecte importante si decizii de care depinde soarta justitiei sunt victime colaterale in razboiul unor membri CSM impotriva SIIJ.

Sapte membri ai CSM, respectiv Anamaria Chis, Mihai Balan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader, dar Nicolae Solomon, vicepresedinte al forului, care nu au participat la aceste ultime trei sedinte si prin urmare acestea au fost amanate, au cerut public amanarea tuturor discutiilor cu privire la Sectia de Investigare a magistratilor pana la traducerea raportului Comisiei de la Venetia si a raportului GRECO.

Acestia au cerut si organizarea unei dezbateri publice asupra activitatii Sectiei intrucat, potrivit informatiilor aparute in spatiul public, Comisia de la Venetia si GRECO ar fi solicitat autoritatilor romane desfiintarea acestei Sectii, considerandu-o un instrument suplimentar pentru intimidarea si exercitarea unor presiuni asupra judecatorilor si procurorilor.

Cei sapte membri CSM au avertizat, intr-un comunicat de presa, ca vor utiliza toate parghiile de pentru a sustine amanarea discutarii chestiunilor ce tin de activitatea acestei Sectii. Pe de alta parte, reprezentantii societatii civile in Consiliu, Victor Alistar si Romeo Chelariu, au transmis ca nu sunt de acord cu comportamentul celor 7 membri care au conditionat participarea la plen si au afirmat ca se opun eliminarii de pe ordinea de zi a punctelor care vizeaza Sectia de investigare a infractiunilor din justitie.

Ulterior anuntului celor 7 membri CSM, presedintele Consiliului, Lia Savonea, a cerut atat premierului Viorica Dancila, cat si ministrului Justitiei, Ana Birchall, prin intermediul unei scrisori, sa comunice daca exista, la Guvern, un proiect de act normativ de desfiintare a Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE