Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Banca de Dezvoltare BRICS emite primele obligațiuni sud-africane în valoare de peste 50 de milioane de dolari dar in moneda națională

Postat la: 17.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În încercarea de a-și "spori prezența pe piețele locale de capital ale țărilor membre", Noua Bancă de Dezvoltare BRICS a emis pentru prima dată pe piața sud-africană obligațiuni denominate sud-africane, la 15 august, potrivit instituției.

Noua Bancă de Dezvoltare BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) a încheiat marți licitația primelor sale obligațiuni sud-africane, emise în valoare de aproximativ 77,9 milioane de dolari.

Obligațiunile pe cinci ani pentru un miliard de ranzi in moneda natională (52,3 milioane de dolari) și cele pe trei ani pentru 500 de milioane de ranzi au atras oferte totale de 2,67 miliarde de ranzi (aproximativ 150 de milioane de dolari), potrivit rezultatelor licitației.

"BND caută să își sporească prezența pe piețele locale de capital ale țărilor membre, pentru a-și finanța portofoliul puternic de împrumuturi în monedă locală", a declarat Leslie Maasdorp, vicepreședinte și director financiar al instituției.

Potrivit lui Maasdorp, fondurile obținute vor fi folosite pentru finanțarea proiectelor de infrastructură și de dezvoltare stabilă din Africa de Sud. Rezultatul va servi ca punct de referință pentru viitoarele emisiuni ale NBD.

Noua Bancă de Dezvoltare BRICS a fost înființată pe baza unui acord semnat în iulie 2014, în cadrul summitului grupului de la Fortaleza, Brazilia. Obiectivul său este de a finanța proiecte de infrastructură și de dezvoltare stabilă în statele grupului și în țările în curs de dezvoltare.

NBD are un rating AA+ din partea Fitch Ratings și S&P Global Ratings. Acest lucru îi permite să atragă în mod eficient finanțare pe termen lung pe piețele de capital locale și internaționale.

De la crearea sa, banca a contribuit cu 33,2 miliarde de dolari la 98 de proiecte în domeniul transporturilor, alimentării cu apă, energiei curate, digital, infrastructurii sociale și construcțiilor urbane.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE