ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Baba Anujka, o legendă sumbră a României: recunoscută ca fiind unul dintre cei mai mari criminali din istoria țării noastre

Postat la: 06.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Istoria Babei Anujka este ieșită din comun și merită explorată în detaliu. Ea s-a născut în 1837, pe numele real Ana Draxin, iar cea mai mare parte a vieții a trăit-o în Banatul sârbesc.

Potrivit anchetatorilor, Baba Anujka s-ar fi îndrăgostit, în tinerețe, de un tânăr ofițer austriac care ar fi părăsit-o ulterior și i-ar fi dat sifilis. Femeia era săracă și n-avea bani de tratamente, astfel că s-a simțit nevoită să învețe singură să-și prepare „medicamentele". După ce a reușit să se trateze, a înțeles că poate face bani buni din astfel de leacuri, astfel că și-a construit un adevărat laborator de leacuri salvatoare.

Inițial, Anujka avea reputație de vraci, sute de oameni apelând la ea pentru a-și trata problemele de sănătate. Mai tâziu, Baba Anujka pare să fi suferit probleme psihice, cel mai probabil urme ale sifilisului, dezvoltând o ură puternică față de bărbați. Așa a ajuns să dezvolte tot felul de leacuri care să-i ajute pe bărbați în dragoste. În realitate, poțiunea oferită acestora era una ucigașă, conținând arsenic, mercur și seminte de tatula (plantă etnobotanică).

Baba Anujka a fost arestată pentru prima dată în 1914, dar a scăpat în lipsă de probe. 14 ani mai târziu, a ajuns din nou după gratii după ce polițiștii au primit mai multe plângeri. Greşeala a fost faptul că într-unul dintre cazuri, băutura nu a fost preparată de însăşi Baba Anujka, ci de o asistentă. Leacul nefiind la fel de puternic, victima a apucat să consulte un medic înainte de moarte.

În urma anchetei, procurorii au descoperit că aceasta a ucis de-a lungul timpului în jur de 150 de oameni. În 1928, anchetatorii au condamnat-o la 15 ani de muncă silnică. Nu a reușit să stea în închisoare decât opt ani, fiind considerată prea în vârstă pentru asta. Graţiată în 1936, după opt de detenție, la vârsta de 100 de ani, Baba Anjuka a murit doi ani mai târziu. Femeia a avut 11 copii, dintre care doar unul a reușit să supraviețuiască până la vârstă adultă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE