ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Bătaie de joc. Programul pentru atragerea în țară a turiştilor străini, blocat de Guvern. Doar 5% din fonduri au fost încasate

Postat la: 02.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Programul pornit de Guvern prin care agenţiile de turism aşteaptă o finanțare de 500.000 de euro pentru 12.000 de turişti străini în România a rămas fără bani, blocând inițiativele agențiilor după ce doar 5% din fonduri au plecat către operatori.

Din 3.000 de agenţii de turism de pe plan local, doar 50 de companii se ocupă cu turismul de incoming, reușind să beneficieze de program ca să aducă turişti străini să viziteze România.

În teorie, agenţiile de turism pot primi 40 de euro pentru fiecare turist străin care a achiziţionat şi plătit un sejur sau circuit de cel puțin patru nopţi de cazare în România, prin schema de minimis pentru încurajarea turismului de incoming, adică de aducere a turiştilor străini în România.

La o primă vedere, schema părea a fi utilă pentru a stimula agenţiile de turism să se concentreze pe turismul de incoming.

Programul a pornit la începutul anu­lui 2023, la iniţiativa de la acea vreme a Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului. Un an şi jumătate mai târziu, schema a rămas fără bani şi nu au fost onorate nici plăţile din 2023.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE