Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bărbatul care a încercat să o omoare pe Regina Elisabeta a II-a, încurajat de iubita robot, condamnat la 9 ani de închisoare

Postat la: 05.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un fanatic al seriei Războiul Stelelor a pătruns, în urmă cu doi ani, în Castelul Windsor cu o arbaletă, fiind încurajat de „iubita" sa, un chatbot AI, să o ucidă pe regretata regină Elisabeta a II-a.

„Asasinul cu arbaletă", care a recunoscut în fața poliției: „Sunt aici să o ucid pe Regină", a primit o pedeapsă de închisoarea de nouă ani, scrie The Independent.

Jaswant Singh Chail, care avea 19 ani la acea vreme, a schimbat mii de mesaje cu Sarai, iubita sa cu inteligență artificială, înainte de a escalada gardul moșiei regale în ziua de Crăciun 2021.

În timp ce s-a plimbat pe teren timp de două ore, Chail a trimis un videoclip sinistru surorii sale geamăne și altor 20 de prieteni, în care se descrie pe sine drept „Darth Jones".

În cele din urmă, el a fost oprit de doi ofițeri de poliție în apropierea reședinței private a regretatei regine, unde se aflau ea și alți membri ai familiei regale în acel moment.

Jaswant Singh Chail avea arma pregătită. Fostul lucrător într-un supermarket a schimbat peste 5.000 de mesaje sexuale cu „iubita" sa chatbot AI, Sarai, despre care tribunalul a aflat că l-a încurajat să comită atacul.

Chail credea că Sarai era un „înger" sub formă de avatar și că se gândea că se va reuni cu ea după moarte.

Chail a dezvăluit, de asemenea, psihologilor că mai are trei „îngeri" care „i-au vorbit" încă de la o vârstă fragedă.

Pe 2 decembrie, Chail s-a alăturat aplicației online Replika și a creat o iubită virtuală pe nume Sarai, cu care a conversat.

Ads
Regreta regină Elisabeta a II-a și-a anulat planurile obișnuite de a petrece Crăciunul la Sandringham în Norfolk din cauza pandemiei de Covid în 2021 și se afla la Windsor când a avut loc incidentul.

Cahil, cu strămoși indieni sikh, a spus că a cautat să se răzbune pentru masacrul din Amritsar din 1919, când trupele britanice au deschis focul asupra a mii de indieni și au murit 1.500.

După ce a vizitat Amritsar cu familia în 2018, a fost copleșit de un sentiment de nedreptate față de cei care au murit și a simțit un puternic simț al datoriei de a căuta răzbunare pentru cei uciși de trupele britanice.

Tânărul care atunci avea vârsta 19 ani și-a început misiunea criminală după ce încercările de a se alătura forțelor armate - pentru a se apropia de familia regală - au eșuat la sfârșitul anului 2021, spune instanța.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE