Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Avocatul Durgheu în cazul Mario Iorgulescu: "Decizia instanței a creat un precedent periculos!"

Postat la: 18.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mario Iorgulescu (28 de ani), fiul lui Gino Iorgulescu, seful LPF, a primit o condamnare definitvă de 13 ani și 8 luni, ca urmare a accidentului mortal provocat în 2019. Decizia este definitivă și executorie. Florin Constantin Durgheu, avocatul lui Mario Iorgulescu, este de părere ca solutia instantei produce un precedent periculos.

Curtea de Apel București a anunțat verdictul final din dosarul în care fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal din România e acuzat de omor. Prima instanţă l-a condamnat pe Mario Iorgulescu la 15 ani și 8 luni de închisoare. Miercuri, judecătorii i-au redus pedeapsa inițială cu doi ani. Potrivit minutei instanței, fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a primit 12 ani de închisoare pentru omor în cazul accidentului de circulație petrecut în septembrie 2019.

La această pedeapsă, magistrații au adăugat o treime din condamnarea de doi ani de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și încă o treime din pedeapsa de 3 ani de închisoare primită de Iorgulescu în 2018 pentru complicitate la lipsire de libertate. Mario Iorgulescu a fost judecat în lipsă, iar conform documentelor depuse la dosar de către avocații săi, el se află internat, și acum, într-o clinică din Italia.

"Prin pronunțarea acestei decizii, Curtea de Apel București a creat un precedent periculos din mai multe perspective. Oricum s-ar numi inculpatul cercetat și oricât de mare ar fi antipatia - presiunea publică, instanțele judecătorești au datoria de a judeca echilibrat orice dosar, cu respectarea drepturilor la apărare și la un proces echitabil. Decizia de azi a Curții de Apel București, deși dă satisfacție opiniei publice, este o palmă pe obrazul justiției din România din cauza faptului că a judecat și condamnat un om bolnav, cu o lipsă crasă de procedură, pentru o faptă pe care nu a comis-o (cu toate că a săvârșit infracțiunea de ucidere din culpă, Mario Iorgulescu a fost condamnat pentru omor).", consideră avocatul Florin Constantin Durgheu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE