Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Avion sirian cu 172 de pasageri la bord aproape de a fi doborat

Postat la: 07.02.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În noaptea de 6 spre 7 februarie, în contextul atacului avioanelor de vânătoare ale Fortelor Aeriene Israeliene, F-16, asupra unor locatii de la marginea Damascului, o aeronava civila Airbus A320 care transporta 172 de pasageri a fost aproape doborata, potrivit presei din Rusia si din Israel, informatie confirmata in aceasta dimineata si de catre agentia siriana de stiri, SANA. Cu sprijinul controlorilor de trafic, avionul a reușit să aterizeze, redirecționat către baza aeriană rusă de la Hmeimim.

Patru aeronave de lupta israeliene de tipul F-16 au efectuat o serie de atacuri împotriva unor locatii din suburbiile Damascului în noaptea dinspre 6 spre 7 februarie, punând în pericol o aeronava Airbus A320 cu 172 de pasageri la bord, lasand in urma si 8 răniți la sol.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konachenkov, a semnalat ca avioanele de lupta F-16 din Israel au tras opt rachete aer-sol fără a intra în spațiul aerian sirian. El a adăugat că trupele guvernamentale siriene au folosit sisteme de apărare aeriană pentru a respinge atacul.

Purtătorul de cuvânt al MAPN de la Moscova a atras atenția și asupra faptului că zborurile de pasageri din spatoul aerian al Siriei, ca dealtfel din întreaga lume, se desfasoara la niveluri de altitudine cunoscute, iar sistemele radar israeliene le văd clar. "Radarele israeliene văd foarte bine situația aeriană din zona aeroportului Damasc", a spus el.

Deocamdata, din partea armatei israeliene nu exista nici o reactie oficiala dupa acest eveniment.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE