Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Avertizment lugubru: Inteligența Artificială ar putea provoca război nuclear, focare virale și chiar dispariția speciei umane!

Postat la: 19.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un om de știință avertizează cu privire la pericolele tehnologiei avansate, cum este Inteligența Artificială. Fostul director general al Consiliului de Cercetare Științifică și Industrială din India, Shekhar Mande, a spus că există pericolul ca AI avansată să provoace război nuclear, focare virale și chiar extincția speciei umane.

„Oamenii au ajuns departe cu știința și tehnologia, creând lucruri minunate, cum ar fi computerele care gândesc ca noi, pe care le numim AI. Dar pe măsură ce devenim mai inteligenți, apar niște gânduri îngrijorătoare. Ar putea AI să ajungă să ne provoace mari probleme și chiar să ducă la dispariția omului? Am studiat și am descoperit câteva cauze majore care ar putea duce la dispariția speciei umane", a spus Mande într-o prelegere.

Mande avertizează că IA ar putea fi cauza principală a dispariției omului. El a spus că experții în domeniu au prezis că Inteligența Artificială ar fi prima cauză a dispariției speciei umane, urmată de un război nuclear între țări și apoi de virusuri. În prelegerea sa, Mande a discutat apoi despre o altă problemă gravă: spectrul unui război nuclear. Dr. Mande a subliniat că acest scenariu periculos, alimentat adesea de tensiunile politice și dinamica puterii globale, ar putea duce la consecințe grave pentru specia umană.

AI sunt computerele super inteligente. Aceste aparate inteligente sunt peste tot acum, ajută medicii, conduc mașini și chiar vă recomandă ce emisiuni să urmăriți. Vin cu promisiunea de a ne ușura viața, dar trebuie să fim atenți.

Marea îngrijorare este că IA super inteligentă ar putea face lucruri pe care nu le dorim. Imaginați-vă un computer care încearcă să-și facă treaba foarte bine, dar sfârșește prin a face ceva foarte dăunător pentru noi. Este ca atunci când un robot varsă suc peste tot pentru că s-a străduit prea mult să-l toarne perfect. În mod similar, AI ar putea face lucruri care să ne afecteze fără să existe această intenție.

Să ne gândim la războaiele mari și periculoase cu bombe. Dacă lăsăm AI să controleze acele bombe, lucrurile ar putea scăpa de sub control. AI ar putea să înțeleagă greșit ceva și să declanșeze bombe din greșeală, sau oamenii rău intenționați ar putea să pirateze sistemele AI și să provoace un dezastru. De aceea avem nevoie ca oamenii să fie mereu responsabil cu privire la aceste lucruri periculoase.

Pentru a ne asigura că AI nu ne provoacă probleme, trebuie să fim atenți când o construim. Ar trebui să învățăm AI ce este bine și ce este rău și să ne asigurăm că ne înțelege bine. Iar când vine vorba de lucruri periculoase precum bombele, oamenii ar trebui să aibă întotdeauna ultimul cuvânt.

Trebuie să fim cu ochii pe inteligența artificială, astfel încât să nu ne dăuneze accidental. Iar când vine vorba de lucruri cu adevărat periculoase, cum sunt bombele și virusurile, trebuie să ne amintim că este foarte important controlul uman. Fiind atenți și făcând alegeri bune, ne putem asigura că AI nu ne va conduce pe o cale înfricoșătoare către dispariție, a încheiat Shekhar Mande.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE