Avertismentul care îngrozește lumea, după o descoperire: O treime din oameni ar putea muri
Postat la: 29.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Un nou studiu efectuat de către o echipă de oameni de știință condusă de doctorul Giovanni Strona și profesorul Corey Bardsahw și publicat în revista PLOS pe 27 iulie 2023, a făcut o descoperire îngrozitoare pentru întreaga lume.
Experții au constatat că eliberarea agenților patogeni ascunși în permafrostul și ghețarii de pe glob ar putea distruge o treime din omenire.
Acești agenți patogeni „călătoresc în timp" au fost blocați sub gheață de milenii, dar schimbările climatice ar putea grăbi eliberarea lor. Aceștia sunt microbi, virusuri, bacterii, fungi care provoacă diverse boli, potrivit 9NEWS.
În timp ce topirea ghețarilor și a permafrostului riscă reapariția multor tipuri de agenți patogeni latenți, distrugerea potențială a ecosistemelor moderne adusă de acești microbi a fost dificil de prezis.
Dar un nou studiu global realizat de profesorul de la Universitatea Flinders, Corey Bradshaw și doctorul Giovanni Strona de la Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene, a calculat riscurile ecologice prezentate de eliberarea acestor microbi antici imprevizibili.
Cercetătorii au descoperit că în simulările lor, agenții patogeni invadatori antici puteau supraviețui și evolua adesea în lumea modernă, iar aproximativ trei la sută dintre ei au devenit dominanti în noul lor mediu.
Aproximativ 1% dintre acei invadatori au prezentat rezultate imprevizibile - unii au cauzat moartea a până la o treime din speciile gazdă, în timp ce alții au crescut diversitatea cu până la 12%, în comparație cu simulările în care scăparea nu a fost permisă în simulări.
Riscurile prezentate de acest 1% din agenții patogeni eliberați ar putea părea mici, dar având în vedere numărul mare de microbi antici eliberați în mod regulat în comunitățile moderne, cercetătorii spun că aceste focare reprezintă un pericol substanțial.
„Am descoperit că agenții patogeni invadatori ar putea supraviețui adesea, evolua și, în câteva cazuri, deveni excepțional de persistenți și dominanți în comunitate, provocând fie pierderi substanțiale, fie modificări ale numărului de specii vii", a spus autorul principal Strona.
„Descoperirile noastre sugerează, prin urmare, că amenințările imprevizibile limitate până acum la science fiction ar putea, în realitate, să prezinte riscuri serioase ca factori puternici ai daunelor ecologice". Bradshaw a spus că noile descoperiri arată că riscul de invazie a agenților patogeni necunoscuți „lebădă neagră" care pot provoca daune ireversibile nu este neglijabil.
„În cel mai rău caz, dar încă complet plauzibil, invazia unui singur agent patogen antic a redus dimensiunea comunității gazdă cu 30% în comparație cu controalele noastre non-invazive", a spus Bradshaw.
„Ca societate, trebuie să înțelegem riscul potențial prezentat de acești microbi antici, astfel încât să ne putem pregăti pentru orice consecințe neintenționate ale eliberării lor în lumea modernă. „Rezultatele ne spun că riscul nu mai este doar o fantezie de care nu ar trebui să fim pregătiți să ne apărăm".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Un „mini cabinet" britanic secret face planuri pentru a lucra cu imprevizibilul Trump
Adevărul fundamental despre Donald Trump, la nivel guvernamental, dar și în rândul liderilor din afaceri și armată din Marea Britanie, este acela că, indiferent de ce s-ar întâmpla, Trump nu este previzibil. Acest lucru este valabil și acum.
-
CIA a declasificat o carte despre cum va sfârși lumea
O carte clasată de CIA timp de peste 50 de ani aduce în prim-plan o teorie surprinzătoare despre sfârșitul lumii. „The Adam and Eve Story" (Povestea lui Adam și Eva), scrisă de Chan Thomas, fost angajat al Forțelor Aeriene ale SUA și cercetător în fenomenele OZN, conține o ipoteză apocaliptică care a fost reținută de agenție până acum câțiva ani.
-
Vladimir Tismăneanu îl ironizează pe Călin Georgescu: „Împerecherea dintr o camaradă de cuib și un tovarăș de organizație de bază a generat venirea pe lume a Mântuitorului securist"
Vladimir Tismaneanu, istoric al comunismului şi profesor de ştiinţe politice la Universitatea Maryland din SUA, l-a numit pe Călin Georgescu, într-o postare pe Facebook, „Mesia cu epoleți", ironizându-l pe fostul finalist prezidențial după dezvăluirile legate de trecutul legionar al mamei sale.
-
Bombardamente, în loc de armistițiu. Armata israeliană a lovit în Gaza, după ce Hamas a blocat intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului
Armata Israeliană (IDF) susține că avioanele sale de luptă efectuează un val de atacuri aeriene în Fâșia Gaza. Mai multe detalii vor fi furnizate ulterior, adaugă armata, citată de Times of Israel.
-
Trăsnet în economia globală: Rezerva Federală a SUA se retrage din grupul pentru gestionarea riscurilor climatice în sistemul financiar
Rezerva Federală a SUA (Fed) a anunţat vineri că s-a retras din reţeaua globală de bănci centrale şi autorităţi de reglementare care explorează modalităţi de a supraveghea riscurile climatice în sistemul financiar.
-
Româncă din Germania, scandalizată de prețurile identice cu cele din țară
O româncă stabilită de ani buni în Germania a stârnit un val de reacții în mediul online după ce a făcut o comparație între prețurile din Germania și cele din România. Revoltată de ceea ce consideră a fi o nedreptate pentru românii care trăiesc acasă
-
Mașina lui Elon Musk se plimbă încă prin cosmos: locația actuală te va uimi!
În 2018, Elon Musk a făcut istorie trimițând pe orbită mașina sa personală, un Tesla Roadster roșu, la bordul unei rachete Falcon Heavy.
-
Istoricul Florian Bichir face dezvăluiri fulminante despre mama lui Călin Georgescu: A fost membră a Mişcării Legionare
Istoricul Florian Bichir, fost membru al Colegiului CNSAS, a invocat mai multe documente despre care a afirmat că provin din arhiva CNSAS şi din care ar rezulta că mama lui Călin Georgescu, Aneta Popescu, a făcut parte din Mişcarea legionară, fiind membră a "Cuibului Nicolae".
-
Ce e oxigenul intunecat? Detalii uluitoare oferite de cercetatori despre acest misterios fenomen
Cercetătorii din Scoţia efectuează cercetări unele dintre cele mai adânci gropi din oceane, situate la peste 9.000 de metri adâncime, pentru ceea ce au numit "oxigen întunecat", descoperit în 2024 între Hawaii şi Mexic.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 2.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 3.Franța pe cale de a deveni o superputere a aurului datorită unei descoperiri revoluționare
- 4.Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
- 5.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 6.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 7.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 8.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 9.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
- 10.Cinci greșeli prin care le oferiți acces hackerilor la datele personale și bancare stocate pe dispozitivele mobile
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu