ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Autoritățile din SUA vor anunța pe 15 octombrie ridicarea vizelor pentru români din 2025

Postat la: 24.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Românii mai au foarte puțin până când vor reuși să călătorească fără vize în SUA. Autorităţile din SUA ar urma să anunţe, pe 15 octombrie, o decizie privind ridicarea vizelor pentru români, decizie care se aplică de anul viitor, din 2025.

Guvernul României desfăşoară în această perioadă campania "Calificăm România" care vizează includerea ţării noastre în Programul Visa Waiver.

"Lansăm astăzi campania 'Calificăm România' şi ne propunem, făcând o analogie cu fotbalul, să calificăm România în Programul Visa Waiver, având destinaţia de a călători în Statele Unite fără vize. Există o oportunitate uriaşă, valabilă doar până pe 30 septembrie. De aceea, rog toţi cetăţenii români care au vize valabile de tip B1 sau B2 şi cei care au avut o astfel de viză să aplice pentru reînnoirea vizei. Aşa vom atinge acea rată de refuz de maxim 3% şi sunt convins că, mobilizând cât mai mulţi români în această campanie, vom călători în Statele Unite de anul viitor fără vize", a afirmat prim-ministrul, în şedinţa de guvern.

Dacă sunteţi cetăţean al unei ţări membre a programului Visa Waiver şi aţi fost înştiinţat că nu mai puteţi călători în SUA cu acest program şi sunteţi şi cetăţean al uneia dintre următoarele ţări: Iraq, Iran, Sudan sau Siria, sau aţi călătorit recent în aceste ţări, puteţi solicita o programare de urgenţă, în cazul în care trebuie să călătoriţi urgent. Vă rugăm să specificaţi data şi scopul călătoriei în solicitarea dumneavoastră.

Documente necesare:

O copie a mesajului primit de US Customs and Border Protection referitor la statutul ESTA.

Cetăţenii români nu sunt eligibili pentru programul Visa Waiver, în acest moment. Pentru cetăţenii care sunt eligibili pentru programul Visa Waiver este obligatorie înregistrarea prin Sistemul Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA), înainte de a începe călătoria către SUA. Persoanele care nu au obţinut aprobarea prin sistemul ESTA nu vor fi îmbarcate de nicio companie aeriană către SUA. Cei care doresc să se înregistreze pentru sistemul ESTA, o pot face prin intermediul portalului ESTA.

În majoritatea cazurilor, sistemul ESTA va oferi un răspuns imediat referitor la posibilitatea de a călători în SUA în condiţiile programului Visa Waiver:

1. Cerere aprobată (Authorization Approved) - Călătoria este autorizată.

2. Călătoria neautorizată (Travel Not Autorized) - Trebuie să solicitaţi o viză temporară de la Ambasadă/Consulat înainte de începe călătoria.

3. În aşteptare (Authorization Pending) - Trebuie să verificaţi portalul ESTA în decurs de 72 de ore pentru răspunsul final.

Dacă ESTA este aprobată înseamnă că:

Este valabilă timp de doi ani sau până la expirarea paşaportului, în cazul în care nu este revocată.

Este valabilă pentru călătorii multiple.

Nu reprezintă o garanţie a intrării în SUA. ESTA aprobată vă permite să vă îmbarcaţi către SUA în condiţiile programului Visa Waiver. Pentru fiecare caz individual, CBP (Customs and Border Patrol) va decide dacă vă acordă sau nu dreptul de intrare în SUA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE