Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Australia vrea să aprobe în regim de urgență obligativitatea vaccinurilor mRNA pentru toate animalele crescute in ferme

Postat la: 15.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul australian intenționează să facă obligatorie introducerea vaccinului pentru toate animalele, indiferent dacă crescătorii de bovine sunt de acord sau nu. La 2 mai 2023, Meat and Livestock Australia (MLA) a anunțat finanțarea unui proiect pentru "testarea vaccinurilor cu ARNm care pot fi produse rapid în masă în Australia în cazul unui focar de boală a pielii cu noduli sau de alte boli exotice".

Managerul pentru bunăstarea animalelor, a emis o declarație: "Nu este vorba despre un proiect de cercetare: 'Acest proiect va dezvolta o linie de vaccinuri cu ARNm, inițial pentru LSD, dar potențial și pentru alte boli de urgență. Acest lucru va permite o capacitate de producție rapidă în masă a unui vaccin pentru LSD în cazul unui focar. Niciun vaccin împotriva LSD nu este încă înregistrat pentru utilizare în Australia. În timp ce unele vaccinuri există în străinătate, calea spre înregistrarea în Australia pentru vaccinurile produse în mod tradițional este mai lungă decât cea a unui vaccin cu ARNm".

Spectator.com.au raportează: De ce vaccinurile tradiționale, care au un istoric de siguranță care depășește vaccinurile cu ARNm, sunt supuse unor perioade de aprobare mai lungi decât vaccinurile cu ARNm? Acest lucru sună ca un eșec structural semnificativ în cadrul organismului de sănătate din Australia care, în loc să fie reparat, are potențialul de a fi exploatat de producătorii care doresc să profite de mRNA. Vaccinurile cu ARNm sunt rapid de produs și "agile", motiv pentru care le plac companiilor farmaceutice - dar asta nu înseamnă că sunt sigure, eficiente sau potrivite pentru consumatori, indiferent dacă aceștia sunt oameni sau animale.

Un articol din 2022 din PubMed Central notează: 'Recent, aplicarea cu succes a vaccinurilor cu ARNm împotriva Covid a validat și mai mult platforma și a deschis porțile potențialului vaccinului cu ARNm în prevenirea bolilor infecțioase, în special în domeniul veterinar'. MLA remarcă faptul că vaccinurile cu ARNm ar trebui să fie gata de utilizare în doi ani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE