Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Australia a anunțat că intenționează să fuzioneze celulele creierului uman cu inteligența artificială pentru a crea o nouă rasă de umanoizi avansați!

Postat la: 06.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Biroul Național de Informații al Australiei finanțează un proiect pentru a studia modalitățile de fuziune a celulelor creierului uman cu inteligența artificială.

O echipă de cercetători care colaborează cu start-up-ul Cortical Labs din Melbourne a primit o subvenție inițială de 600.000 de dolari pentru a fuziona biologia cu inteligența artificială. Echipa a demonstrat deja cum 800.000 de celule cerebrale într-o capsulă Petri este capabilă să joace un joc de "Pong".

"Această nouă capacitate tehnologică ar putea depăși în viitor performanța hardware-ului existent, bazat exclusiv pe siliciu", a declarat Adeel Razi, liderul echipei, profesor asociat la Universitatea Monarch.

"Rezultatele unei astfel de cercetări ar avea implicații semnificative în mai multe domenii, cum ar fi, dar fără a se limita la acestea, planificarea, robotica, automatizarea avansată, interfețele creier-mașină și descoperirea de medicamente, oferind Australiei un avantaj strategic semnificativ."

Potrivit lui Razi, tehnologia ar putea permite unei inteligențe a mașinii să "învețe pe parcursul vieții sale" precum celulele creierului uman, permițându-i să învețe noi abilități fără a le pierde pe cele vechi, precum și să aplice cunoștințele existente la noi sarcini.

Razi și colegii săi își propun să cultive celule cerebrale într-un vas de laborator numit sistemul DishBrain pentru a investiga acest proces de "învățare continuă pe tot parcursul vieții".

Potrivit lui Razi, "Vom folosi această subvenție pentru a dezvolta mașini AI mai bune care să reproducă capacitatea de învățare a acestor rețele neuronale biologice".

"Acest lucru ne va ajuta să creștem capacitatea hardware și a metodelor până la punctul în care acestea vor deveni un înlocuitor viabil pentru calculul in silico." Între timp, compania Neuralink a lui Elon Musk are aprobarea FDA pentru a studia implanturile cerebrale la oameni încă din luna mai.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE