Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Atac chimic la sediul Facebook! Patru clădiri au fost deja evacuate

Postat la: 02.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un sediu al companiei Facebook din California a fost luni seara ținta unui atac cu gaz sarin. Patru clădiri au fost evacuate după ce un colet ar fi fost supus unor teste care ar fi ieșit pozitiv la substanța toxică, potrivit CNA.

Toate persoanele care au intrat în noaptea de luni în contact cu pachetul toxic nu au prezentat simptome îngrijorătoare, mai puțin două persoane care se presupune că ar fi fost expuse direct la substanța toxică sarin, a declarat Jon Johnston, șeful serviciului de pompieri din orașul Menlo Park, unde se află sediul companiei Facebook.

„Am evacuat patru clădiri și desfășurăm o investigație aprofundată în coordonare cu autoritățile locale. Siguranța angajaților noștri este principala noastră prioritate și vom oferi informații siuplimentare, în măsura în care le vom avea", a declarat Anthony Harrison, purtătorul de cuvânt al gigantului tehnologic, care a mai declarat că se fac în continuare investigații pentru a se afla dacă sunt într-adevăr motive de îngrijorare.

Sarinul este, de fapt, un agent chimic toxic, care se regăselte sub formă lichidă. Totodată este inodor, incolor, insipid.

Există posibilitatea ca substanța să se evapore și să provoace simptome în doar câteva decunde de la inhalare. Printre simptomele cel mai des întâlnite regăsim transpirația excesivă, spasmele musculare, iar expunerea în doze foarte mari poate duce chiar la paralizie sau stop respirator.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE