ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Asteroidul „Zeul Haosului" se apropie de Pământ. Îngrijorări cu privire la un posibil impact catastrofal

Postat la: 08.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Oamenii de știință avertizează că asteroidul cunoscut sub numele de „Zeul Haosului" ar putea trece foarte aproape de Pământ pe 13 aprilie 2029, ridicând îngrijorări cu privire la un posibil impact catastrofal, deși șansele reale rămân extrem de mici.

După ce rapoartele anterioare au respins ideea că Pământul ar putea fi distrus acest asteroid, se pare că acest lucru ar putea fi, totuși, posibil, potrivit LAD Bible.

Roca uriașă, cu un diametru de 340 de metri, a fost observată pentru prima dată în 2004 și a primit titlul astral de 99942. După ce s-a descoperit că are o șansă de 2,7% de a trimite planeta noastră mică afară din sistemul solar în 2029, aceasta a fost numită Zeul Haosului.

Cu toate acestea, în timp ce observatorii experimentați ai asteroidului au decis că nu există nicio posibilitate ca acesta să se ciocnească de noi în 2029 sau 2036, a venit o actualizare din partea unui expert canadian în spațiu, Paul Wiegert, care spune altceva.

Deși inițial se credea că se află la o distanță de 18.300 de mile de Pământ, Wiegert consideră că traiectoria ar putea fi schimbată dramatic dacă Apophis intră în contact cu un „obiect mic" pe calea sa.

Expertul și-a explicat teoria astfel: „Șansele ca un asteroid mic neobservat să abată Apophis suficient de mult pentru a-l direcționa spre o coliziune cu Pământul în 2029 (d 3,4 m, v > 5 102 m/s) sunt aproximativ 10-8."

Se pare că șansa ca impactul să pună roca pe un traseu care să distrugă Pământul nu este foarte mare și există o șansă de unu la două miliarde ca acest lucru să se întâmple.

Wiegert a explicat: „Având în vedere că doar cinci la sută din aceste impulsuri sunt în direcția corectă pentru a genera un impact cu Pământul, probabilitatea generală ca un impact mic să direcționeze Apophis spre o coliziune cu Pământul este mai mică de unu la două miliarde."

Cu toate acestea, expertul a dezvăluit că asteroidul a fost practic lăsat în voia sorții în spațiu.

„Un element suplimentar al poveștii este că Apophis a fost în mare parte neobservat de telescoape din mai 2021 și va rămâne astfel până în 2027. Acest lucru se datorează simplu geometriei relative a lui Apophis, Pământului și Soarelui, care pune asteroidul în cerul diurn pentru perioada în cauză", a spus el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE