Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Asociatia Medicilor Americani afirmă că indicele de masă corporală este "rasist" iar transgenderismul "dă peste cap intregul sistem"!

Postat la: 26.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nu mai este acceptabil să se folosească indicele de masă corporală (IMC) ca indicator pentru determinarea grăsimii, deoarece Asociația Medicală Americană (AMA) a decis că sistemul de măsurare este "rasist".

Potrivit AMA, care a emis recent un comunicat de presă cu privire la această chestiune "importantă", IMC este prea simplu, în sensul că folosește înălțimea și greutatea ca măsurători de bază pentru a determina dacă o persoană este sau nu supraponderală sau obeză. Unele rase și etnii au îndurat "prejudicii istorice" pe baza acestui parametru, așa că acum trebuie eliminat.

AMA susține că IMC a fost folosit de-a lungul istoriei pentru "excludere rasistă". De asemenea, limitele sale "se bazează pe date colectate de la generațiile anterioare de populații albe non-hispanice", fără a lua în considerare "sexul sau etnia unei persoane".

Cu alte cuvinte, IMC a fost creat în vremuri mai subțiri, când țara era majoritar albă și mult mai sănătoasă decât este astăzi, cu afluxul constant de străini, ceea ce înseamnă că nu mai este valabil pentru că "minoritățile" consideră că determinările sale sunt ofensatoare.

Consiliul pentru Știință și Sănătate Publică al AMA a emis un raport despre toate acestea care include o evaluare a "istoriei problematice" a IMC - problematic fiind un termen de ultimă oră folosit în principal de stângiști pentru a se debarasa de normele stabilite pe care le consideră supărătoare.

Raportul subliniază ceea ce consideră a fi "daunele și beneficiile utilizării IMC", în special în epoca "pozitivității corporale", în care un contingent tot mai mare de americani supraponderali și obezi face presiuni pentru a recategoriza grăsimea ca fiind "sănătoasă" și "normală", astfel încât să se poată simți mai bine în legătură cu cadrele lor morbid de mari.

AMA a stabilit în cele din urmă din raport că IMC este o "modalitate imperfectă de măsurare a grăsimii corporale în mai multe grupuri, având în vedere că nu ține cont de diferențele dintre rasă/grupuri etnice, sexe, genuri și intervale de vârstă".

Apoi, există problema transsexualității, în care bărbații pretind că sunt femei și invers, ceea ce dă peste cap și mai mult parametrii IMC. În loc să explice pur și simplu că transgenderismul este incongruent cu biologia și să le spună adepților săi să o sugă, AMA, în schimb, reinventează roata pentru a se adapta la fiecare formă de boală mintală care apare de la o zi la alta în Statele Unite ale Sodomei și Gomorei.

AMA a declarat că "recunoaște problemele legate de utilizarea IMC ca măsurătoare din cauza prejudiciului său istoric, a utilizării sale pentru excluderea rasistă și pentru că IMC se bazează în principal pe date colectate de la generațiile anterioare de populații albe nehispanice".

AMA a mai spus că IMC este "corelat în mod semnificativ cu cantitatea de masă grasă în populația generală, dar își pierde predictibilitatea atunci când este aplicat la nivel individual", adăugând că ar trebui "utilizat împreună cu alte măsuri valide de risc, cum ar fi, dar fără a se limita la, măsurători ale grăsimii viscerale, indicele de adipozitate corporală, compoziția corporală, masa adipoasă relativă, circumferința taliei și factorii genetici / metabolici".

Poate că cea mai amuzantă parte a concluziei AMA este modul în care a încercat să spună că rasele non-albe sunt în principiu mai scunde și mai grase în ansamblu în comparație cu populațiile albe, în special cele din trecutul Americii: "AMA recunoaște, de asemenea, că diferențele relative de formă și compoziție corporală între rase/grupuri etnice, sexe, genuri și intervale de vârstă sunt esențiale de luat în considerare atunci când se aplică IMC ca măsură a adipozității și că IMC nu ar trebui să fie folosit ca unic criteriu pentru a refuza rambursarea corespunzătoare a asigurărilor."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE