ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Arheologii iau in considerare ipoteza Continentului pierdut Kumari Kandam

Postat la: 22.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Kumari Kandam, un ținut mitic adesea comparat cu legendara Atlantida, se crede că a existat cândva în Oceanul Indian.

Arheologii iau in considerare aceasta ipoteza si vor sa afle ce e adevarat si ce nu legat de acest continent pierdut despre care exista doar povesti locale.

Conform folclorului tamil, această masă de pământ substanțială a găzduit o civilizație sofisticată, cu un patrimoniu cultural bogat, centre urbane avansate și o structură socială complexă.

Mulți cred că Kumari Kandam a fost locul de naștere al literaturii, limbii și tradițiilor culturale tamile timpurii.

Legenda spune că un potop catastrofal a scufundat în cele din urmă Kumari Kandam sub ocean, ducând la dispariția locuitorilor săi.

Memoria acestui ținut pierdut a fost păstrată prin texte antice și relatări mitologice, transmise din generație în generație și păstrând o semnificație culturală profundă în cadrul societății tamile.

Deși consensul științific general nu susține existența fizică a Kumari Kandam, atribuind legenda unor procese geologice precum mișcarea plăcilor tectonice și creșterea nivelului mării, povestea rămâne o reprezentare captivantă a narațiunilor istorice pierdute.

Conceptul de Kumari Kandam a fost legat de Lemuria, un alt presupus tărâm pierdut, și a inspirat numeroase ipoteze și teorii.

Fascinația persistentă față de Kumari Kandam subliniază o legătură profundă cu moștenirea ancestrală și natura enigmatică a civilizațiilor antice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE