ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Apare medicamentul minune care creşte speranţa de viaţă cu 25%: Șoarecii testați în laborator erau cunoscuți ca bunici supermodel. Medicamentul este deja testat pe oameni

Postat la: 18.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un medicament a extins speranța de viață a animalelor de laborator cu aproape 25%, o descoperire despre care oamenii de știință speră că va contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire la oameni, relatează BBC.

Șoarecii tratați erau cunoscuți ca „bunici supermodel" în laborator datorită aspectului lor tineresc. Au fost mai sănătoși, mai puternici și au dezvoltat mai puține tipuri de cancer decât şoarecii care nu au primit medicamentul.

Medicamentul este deja testat pe oameni, dar nu se știe dacă ar avea același efect anti-îmbătrânire.

Domeniul cercetării îmbătrânirii este în plină expansiune, deoarece cercetătorii încearcă să descopere și să manipuleze procesele moleculare ale îmbătrânirii.

Echipa de la Laboratorul MRC de Științe Medicale, Imperial College London și Duke-NUS Medical School din Singapore investigau o proteină numită interleukina-11.

Nivelurile acesteia cresc în corpul uman pe măsură ce îmbătrânim, contribuie la niveluri mai mari de inflamație, iar cercetătorii spun că acţionează mai multe întrerupătoare biologice care controlează ritmul de îmbătrânire.

Animalele de laborator trăiesc mai mult dacă reduceți semnificativ cantitatea de alimente pe care o consumă, transmit cercetătorii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE