Apare cardul european de vaccinare, din septembrie 2024. Proiect pilot în cinci state UE
Postat la: 26.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Un proiect pilot privind lansarea cardului european de vaccinare va fi implementat, din septembrie 2024, în cinci state UE, anunță euvabeco.eu.
Potrivit sursei citate, proiectul pilot se va desfășura pe o perioadă de 2 ani, urmând ca din 2026 să fie extins în toate statele membre.
Pentru început, cardul european de vaccinare va fi lansat în toamna acestui an în cinci țări UE. Este vorba despre Letonia, Grecia, Belgia, Germania și Portugalia.
Este interesant de menționat că, așa cum rezultă din informațiile disponibile pe euvabeco.eu, ideea unui card european de vaccinare a apărut încă din 2018, înainte de pandemie, când Consiliul European a propus mai multe direcții de acțiune.
Ulterior, din 2019, a fost demarat un proiect finanțat de Agenția Europeană pentru Sănătate, privind implementarea unui astfel de card de vaccinare. Studiul a urmărit analizarea documentelor de vaccinare existente, dar și evaluarea acceptării publice și dezvoltarea unor strategii pentru implementarea la nivelul UE.
Folosind rezultatele studiului din 2019, EUVABECO lansează acum cardul european de vaccinare în cinci state UE, urmând ca din 2026 să fie extins la toate statele membre.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Adriana Bahmuțeanu spune că l-a visat pe Silviu Prigoană și că acesta i-a transmis un mesaj important
Adriana Bahmuțeanu a mărturisit că a fost profund marcată de vestea tragică a decesului fostului său soț, Silviu Prigoană. Vedeta a dezvăluit că, în urma acestui eveniment, a avut un vis în care Prigoană i-a apărut și i-a transmis un mesaj important.
-
Sindromul dinților care explodează: misterul medical pe care nimeni nu-l poate dezlega
Pe 31 august 1817, un pastor din Pennsylvania (SUA) s-a trezit cu cea mai puternică durere de dinți din viața sa. Pentru a încerca să scape de durerea chinuitoare, a alergat către un lac din apropierea casei sale și și-a scufundat capul în apa rece. Cu toate acestea, metoda nu a funcționat.
-
Chatbot-ul Google Gemini își poate aminti acum lucruri despre utilizatori. Cum folosesc hackerii această functie
Chatbot-ul Google Gemini își poate aminti acum lucruri, cum ar fi informațiile despre viețile, serviciile și preferințele personale ale utilizatorilor.
-
Țeapă de proporții: tablouri false de Tonitza și Grigorescu, vândute cu semnătura unui expert acreditat de Ministerul Culturii
Expertul în artă Cotinel Munteanu a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a emis false certificate prin care atesta autenticitatea a peste 200 de tablouri care, de fapt, doar imitau stilurile unor pictori români celebri.
-
Cum pot dezvolta creativitatea unele genuri de cărți
Timpul a devenit disponibil brusc în pandemie și le-a oferit oamenilor oportunități de a face lucruri pe care nu le-au mai făcut niciodată. Mulți au învățat online, în timp ce alții au făcut exerciții fizice sau au început noi hobby-uri.
-
România importă masiv energie, recunoaște ministrul Sebastian Burduja. De ce în Austria prețul curentului electric este la jumătate
România se confruntă cu o insuficiență de energie și recurge la importuri semnificative de electricitate, în special în perioadele de vârf de consum, dimineața și seara, a declarat ministrul de resort, Sebastian Burduja. În prezent, importurile ating un nivel de 2.500 de megawați.
-
De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi arme americane pe teritoriul Rusiei
Președintele ales al Statelor Unite a promis în timpul campaniei electorale că va pune capăt războiului într-o singură zi, dar consilierii sugerează că ar putea avea în vedere o „mare strategie".
-
Victorie în instanță pentru frații Tate. Dosarul pentru trafic de persoane, viol și formarea unui grup infracțional se întoarce la procurori
O instanță din România a decis marți să elimine o parte din probele strânse împotriva influencerului Andrew Tate în dosarul de trafic de persoane și a acordat procurorilor cinci zile pentru a decide dacă doresc să continue procesul sau vor să refacă rechizitoriul.
-
Suveica PSD-AUR: Interpușii PSD l-au propus în funcția de director general al Romprest pe fiul patronului Realitatea Plus care are banii băgați la AUR
Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) l-a propus în funcția de președinte al CA și director general al Romprest pe Paul-Cătălin Ionescu-Păcuraru, fiul patronului Realitatea Plus, Maricel Păcuraru, potrivit unui document obținut de G4media.ro.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Ucrainienii cuceresc pas cu pas școlile românești. Bucureștiul tace
- 2.Germania se afă într-o pană de curent ecologic cu consecințe uriașe: Se prăbușeste intregul proiect REPowerUE
- 3.Urmărirea locației telefoanelor a scăpat de sub control. Iată cum să te aperi
- 4.Congresul SUA vrea să interzică părți din Biblie care menționează că Iisus Hristos a fost ucis de evrei
- 5.S-a impus taxă pentru românii care scot bani cash de la bancomate! Iată care este motivul
- 6.Cea mai intrigantă teorie a conspirației: O carte scrisă la anul 1896 ar dovedi că Donald Trump e Ultimul Presedinte al SUA inainte de Sfârșitul Lumii
- 7.Șoșoacă: "Pe Simion l-am prins in pat cu șoferul la hotel. Aveam cameră perete-n perete cu el, nu e prea straight, dimpotrivă!" VIDEO
- 8.Regele Charles e somat să facă un anunț istoric înainte ca grupul condus de Mark Zuckerberg să bulverseze omenirea
- 9.Canada începe eutanasierea victimelor vaccinului COVID-19. Medicii din Ontario au omorât asistat in primul caz al unei comisii speciale
- 10.O nouă măsură pentru a descuraja încălzirea pe gaze și folosirea mașinii personale: UE introduce o taxă pe carbon aplicabilă gazelor din gospodărie și combustibililor auto
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu