ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Anchetă de proporții după ce o companie a reușit să întrerupă internetul aproape în toată lumea

Postat la: 02.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un director executiv al companiei de securitate cibernetică CrowdStrike va depune mărturie în faţa unei subcomisii a Camerei Reprezentanţilor din SUA pe 24 septembrie cu privire la actualizarea defectuoasă a software-ului companiei care a provocat o întrerupere globală a programelor IT.

Adam Meyers, vicepreşedinte senior la CrowdStrike, va depune mărturie în faţa subcomisiei pentru securitate cibernetică şi protecţie a infrastructurii interne a Camerei Reprezentanţilor. "Având în vedere impactul semnificativ pe care l-a avut actualizarea defectuoasă a software-ului CrowdStrike asupra americanilor şi asupra sectoarelor critice ale economiei - de la aviaţie la serviciile medicale - trebuie să restabilim încrederea în IT-ul care stă la baza serviciilor de care depind americanii zilnic", a spus reprezentantul Mark Green, care prezidează comisia de securitate internă.

Comisia a trimis în iulie o scrisoare către CEO-ul CrowdStrike, George Kurtz, în care îi cere să depună mărturie despre întreruperea globală a funcţionării programelor informatice. Incidentul din 19 iulie a dus la anulări de zboruri la nivel mondial şi a afectat industriile din întreaga lume, inclusiv bănci, asistenţă medicală, companii media şi lanţuri hoteliere. Întreruperea a perturbat serviciile de internet, afectând 8,5 milioane de dispozitive care funcţionează cu Microsoft Windows.

Compania Delta Air Lines, de exemplu, a promis că va lua măsuri legale după ce a declarat că întreruperea a forţat-o să anuleze 7.000 de zboruri care au afectat 1,3 milioane de pasageri în cinci zile şi a costat 500 de milioane de dolari. CrowdStrike a respins afirmaţia Delta, că ar trebui să fie acuzată de întreruperile masive de zboruri. La începutul săptămânii trecute, CrowdStrike şi-a redus previziunile privind veniturile şi profitul, ca urmare a actualizării software defectuoase şi a spus că mediul de afaceri va rămâne provocator timp de aproximativ un an. CrowdStrike a dezvăluit săptămâna trecută că a primit întrebări de la autorităţile guvernamentale americane cu privire la incident.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE