Amiral din armata SUA, semnal de alarmă: China și Rusia au dezvoltat arme pe care noi nu le avem
Postat la: 22.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Armata americană a efectuat cu succes luna trecută o lansare de testare a unei rachete cu componente pentru dezvoltarea de arme hipersonice la Wallops Flight Test Facility din Virginia. China și Rusia determină SUA să dezvolte mai rapid arme hipersonice, în timp ce Pentagonul încearcă să crească ritmul de testare și cercetare și să evite să rămână în urmă, a declarat un amiral de rang înalt din cadrul Marinei Militare responsabil de eforturile SUA, informează CNN.
"Până nu demult, nu a existat un motor real care să ne determine să luăm această tehnologie și să o punem într-un sistem de arme. Nevoia nu a existat", a declarat viceamiralul Johnny Wolfe, director al programului de sisteme strategice al Marinei. "Nevoia există acum, motiv pentru care avem un sentiment de urgență pentru a ne apuca de acest lucru".
Wolfe, vorbind pentru CNN luna trecută, în timp ce armata a efectuat două lansări de teste cu rachete a recunoscut că China și Rusia au dezvoltat arme pe care SUA nu le-au dezvoltat. Fiecare dintre cele două lansări de testare a transportat aproximativ o duzină de experimente diferite în domenii diferite, cum ar fi materialele rezistente la căldură, electronice de înaltă performanță și materiale ușoare, toate acestea fiind necesare pentru a dezvolta și desfășura cu succes o armă hipersonică.
Marina americană dezvoltă sisteme de energie dirijată pentru a contracara amenințările cu rachete hipersonice din partea Chinei și a Rusiei. Rusia a desfășurat propriile rachete hipersonice Kinzhal în Ucraina, marcând poate prima dată când astfel de arme au fost folosite în război. Iar în timpul unui test efectuat anul trecut, o rachetă hipersonică chineză a făcut înconjurul lumii înainte de a-și atinge ținta. "China și Rusia sunt motorul", a declarat Wolfe.
Armele hipersonice se deplasează la viteze mai mari de Mach 5, sau aproximativ 5.000 de kilometri pe oră, ceea ce le face dificil de detectat și interceptat la timp. Rachetele pot, de asemenea, să manevreze și să varieze altitudinea, ceea ce le permite să se sustragă sistemelor actuale de apărare antirachetă.
Pentagonul a solicitat 4,7 miliarde de dolari pentru cercetarea hipersonică în următorul an fiscal, față de 3,8 miliarde de dolari, potrivit Congressional Research Service. SUA dezvoltă o serie de programe diferite de arme hipersonice în cadrul serviciilor militare, dar o serie de eșecuri la teste a afectat anumite programe.
Forțele Aeriene au efectuat cu succes testele pentru arma sa ARRW (Air-launched Rapid Response Weapon), dar acest lucru a venit doar după 3 eșecuri consecutive de testare. Corpul de alunecare hipersonic comun, o întreprindere comună a armatei și marinei, a suferit, de asemenea, un eșec la teste în timpul verii, în timpul primului test al sistemului complet.
Dar Wolfe spune că eșecul nu ar trebui să fie un cuvânt murdar, deoarece sistemele hipersonice se află în vârful capacităților actuale. "Fiecare test este o oportunitate de a învăța, indiferent de rezultatul final", spune el. "Cred că eșecul face parte din proces. Atunci când te uiți la tehnologii de vârf și te gândești la modul în care vrei cu adevărat să te apleci și să aduci rapid ceva în mâinile luptătorului, trebuie să acceptăm faptul că, pentru a face acest lucru, ne vom asuma riscuri."
Armata plănuiește să pună în funcțiune arma hipersonică cu rază lungă de acțiune (LRHW) anul viitor, ceea ce ar face din aceasta primul sistem hipersonic pus în funcțiune de către armată. Sistemul folosește o rachetă de propulsie în două etape pentru a accelera un proiectil planant până la viteze hipersonice. Corpul planat coboară apoi spre țintă la viteze foarte mari, folosindu-și energia cinetică ca armă.
Marina plănuiește să pună în funcțiune propria versiune a sistemului pe distrugătoarele cu rachete ghidate din clasa Zumwalt în 2025, iar o versiune pentru o rachetă hipersonică lansată de pe submarin este programată în prezent la sfârșitul acestui deceniu. "În esență, este vorba doar de următoarea generație de rachete", spune Tom Karako, directorul proiectului de apărare antirachetă de la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale.
Karako spune că, în anii trecuți, SUA au renunțat la cercetarea și dezvoltarea în jurul programelor hipersonice. Dar, pe măsură ce China și Rusia au sporit investițiile în propriile sisteme, SUA și-au făcut o prioritate din recuperarea decalajului, cu propriile programe agresive.
"Nu o facem doar pentru că o fac ei. O facem pentru anumite nevoi militare", a declarat Karako. "Aveți nevoie de această imprevizibilitate, nu doar de viteză. Rachetele balistice îți vor oferi viteza, dar planoarele hipersonice și scramjeturile sunt cele care combină viteza cu manevrabilitatea".
Nu doar superputerile lumii se uită la aceste arme de înaltă performanță. Coreea de Nord a susținut că a testat cu succes o rachetă hipersonică la începutul acestui an. Iar săptămâna trecută, Iranul a afirmat că Forța Aerospațială a Corpului său de Gardieni ai Revoluției Islamice a dezvoltat o rachetă hipersonică.
"Am văzut rapoartele afirmate și venite din Iran. Rămânem sceptici cu privire la aceste rapoarte", a declarat adjunctul secretarului de presă al Pentagonului, Sabrina Singh. "Vom continua să monitorizăm îndeaproape orice dezvoltare sau proliferare de tehnologie avansată provenind din Iran".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Alinierea a șapte planete în 2025, data când o poți vedea pe cer. Fenomen fascinant foarte rar care uimește lumea
Pasionații de astronomie sunt foarte entuziasmați, deoarece în perioada următoare din 2025 au ocazia să observe un fenomen absolut fascinant, foarte rar, pe cerul nopții: alinierea a șapte planete. Conjuncția lui Saturn, Mercur, Neptun, Venus, Uranus, Jupiter și Marte poate fi văzută în seara zilei de 28 februarie 2025.
-
VLC revoluționează redarea multimedia. Subtitrări și dublaje, în orice limbă, generate în timp real cu inteligență artificială
VLC, una dintre cele mai populare aplicații de redare multimedia din lume, pregătește o inovație majoră. La CES 2025, echipa VideoLAN a anunțat integrarea inteligenței artificiale în player-ul open source, ceea ce va permite generarea în timp real a subtitrărilor și dublajelor pentru orice tip de conținut video.
-
Mediatorul Orban - Întâlnirea dintre Putin și Trump ar putea avea loc în Ungaria
Președintele ales al SUA Donald Trump și liderul rus Vladimir Putin s-ar putea întâlni în Ungaria, a declarat jurnaliștilor ruși Vladimir Djabarov, prim-vicepreședinte Comisiei pentru afaceri externe al Consiliului Federației ruse (camera superioară a Parlamentului rus).
-
Politica lui Căcărău - Antonescu nu regretă că l-a ajutat pe Iohannis să devină președinte al României: "Am avut o relație impecabilă"
Crin Antonescu, fost președinte al PNL și potențial candidat la prezidențiale din partea PSD+PNL+UDMR, nu regretă că l-a promovat pe Klaus Iohannis, cel care din 2014 avea să devină președinte al României.
-
Medicul Vlad Ciurea avertizează: Aceste dispozitive electronice pot cauza tumori la creier
Medicul Vlad Ciurea avertizează că multe dispozitive electronice pe care le folosim ne pot cauza boli extrem de grave, precum tumorile pe creier. Ciurea a dat exemplul unui afacerist care a făcut o astfel de tumoră, fiindcă vorbea foarte mult la telefon, folosind urechea stângă.
-
Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
Ceasurile inteligente câștigă încrederea a din ce în ce mai multor utilizatori. Cu ele este posibil să ne monitorizăm activitatea fizică, să redăm muzică, să conversam, să facem apeluri și, practic, să realizăm orice funcționalitate a smartphone-urilor noastre.
-
Se cere cenzură extremă - Organizațiile de internet din Olanda vor ca guvernul să blocheze accesul la rețelele sociale
Organizațiile olandeze de internet cer guvernului să închidă rețelele de socializare Instagram, Facebook și X. Platformele reprezintă o amenințare la adresa statului de drept și a libertății noastre, susțin acestea, deoarece companiile-mamă caută "cu nerușinare" "puterea politică".
- Crin Antonescu a anunțat Coaliția de la putere cum vrea să fie eliminat Călin Georgescu de la prezidențiale
-
Oamenii sunt dați la o parte: Inteligența Artificială dezvăluie modele ciudate de cipuri, descoperind în același timp noi funcționalități
Inteligența artificială reduce costurile și timpul de proiectare a cipurilor, dar asta nu este tot. Designul AI prezintă modele de circuite neobișnuite și eficiente. Microcipurile specializate care gestionează semnalele la vârful tehnologiei fără fir sunt lucrări uimitoare de miniaturizare și inginerie. Ele sunt, de asemenea, dificil și costisitor de proiectat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 10.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu