ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Amicul lui Remus Cernea a incercat sa-l omoare pe Donald Trump: FBI investighează o nouă tentativă de asasinat în Florida de către un fanatic al războiului din Ucraina

Postat la: 16.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

FBI a declarat că „investighează ceea ce pare a fi o tentativă de asasinat" asupra lui Donald Trump la clubul său de golf din Florida. Trump nu a fost rănit în incident.

Serviciile secrete au observat țeava unei puști ieșind dintr-un gard, iar agenții au tras asupra unui bărbat care se afla în tufișurile din perimetru, potrivit șerifului din comitatul Palm Beach, Ric Bradshaw. Suspectul a fugit cu o mașină și a fost reținut după ce a fost oprit pe autostradă.

Persoana reținută este Ryan Wesley Routh, potrivit a trei surse din cadrul forțelor de ordine. Routh, care deține o mică companie de construcții în Hawaii, îl criticase pe Trump pe rețelele sociale. Suspectul se afla la o distanță de 300 - 500 de metri de Trump. Forțele de ordine au găsit o pușcă de tip AK-47, o cameră GoPro și rucsacuri în locul în care era poziționat suspectul.

Fostul politician ecologist si cu convingeri woke Remus Cernea, care acum s-a rebranduit ca si corespondent de razboi in Ucraina pentru Newsweek România, s-a întâlnit în mai multe rânduri cu bărbatul reținut în legătură cu o aparentă tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump, a declarat pentru CNN că a fost surprins de implicarea lui Ryan Routh în incident.

„Pentru mine, este o surpriză pentru că l-am văzut ca pe o persoană autentică, nevinovată și idealistă, fără niciun instinct criminal", a spus Cernea, care s-a vazut cu Routh de mai multe ori in Ucraina, la Kiev. Cernea l-a întâlnit pentru prima dată pe Routh în Piața Independenței din Kiev în iunie 2022, unde Routh îi mobiliza pe oameni să se alăture legiunii străine sau să ajute Ucraina prin intermediul diferitelor organizații de ajutor umanitar.

La acea vreme, Routh a acordat Newsweek România un interviu în care a spus: „Pentru mine o mulțime de alte conflicte sunt gri, dar acest conflict este cu siguranță alb-negru. Este vorba despre bine versus rău". Când Cernea l-a întâlnit din nou pe Routh aproximativ un an mai târziu, a spus el, Routh era vizibil frustrat că nu au venit mai mulți oameni în ajutorul Ucrainei. „De ce nu sunt mii de oameni aici, în Kiev, care să vină să sprijine și să se alăture legiunii străine, de ce nu sunt aici?" își amintește Cernea că se lamenta.

Ryan Wesley Routh, un proprietar în vârstă de 58 de ani al unei mici companii de construcții, a fost reținut în legătură cu o aparentă tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump în Florida, potrivit a trei surse de aplicare a legii. Iata ce se stie pana acum despre el:

  • Detractor al lui Trump: Un critic frecvent al lui Trump pe social media, Routh a postat pe X despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte în iulie, încurajându-i pe președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris să îi viziteze pe cei răniți la miting. „Trump nu va face niciodată nimic", a scris Routh.
  • Legături cu Carolina de Nord: Routh a fost înregistrat ca alegător „neafiliat" în acest stat în 2012. De asemenea, el a votat la alegerile primare democrate din Carolina de Nord în luna martie a acestui an, conform înregistrărilor publice.
  • Probleme cu legea: Routh a fost arestat în 2002 după ce a fost tras pe dreapta de poliție și ar fi pus mâna pe o armă de foc înainte de a se baricada într-o afacere. De asemenea, el a fost obligat să plătească zeci de mii de dolari reclamanților în procese civile și a fost acuzat de autoritățile de stat și federale că nu și-a plătit impozitele la timp.
  • Sprijin pentru Ucraina: Routh și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în zeci de postări X în 2022, spunând că este dispus să moară în luptă și că „trebuie să ardem Kremlinul până la temelii". De asemenea, el a vizitat Ucraina în 2022, potrivit unor înregistrări video și fotografii geolocalizate de CNN. Într-o serie de postări pe Facebook anul trecut, el a încercat să înroleze recruți afgani pentru a lupta în război, prezentându-se ca o legătură neoficială pentru guvernul ucrainean.
  • Viziuni asupra politicii globale: Într-o carte publicată de el însuși, Routh s-a pronunțat cu privire la situația politică din Afganistan, Taiwan și Coreea de Nord. El și-a detaliat sprijinul pentru Ucraina și a declarat că a încercat să se înroleze în război, dar a fost refuzat la granița dintre Polonia și Ucraina.
  • Constructor de locuințe la prețuri accesibile: Routh a declarat pe pagina sa de LinkedIn că a înființat în 2018 o companie numită Camp Box Honolulu în Hawaii, care construiește unități de depozitare și case mici. Un articol din Honolulu Star-Advertiser a declarat că a donat o structură pentru persoanele fără adăpost.

Oran Routh, fiul suspectului, a declarat că speră că totul „a fost doar exagerat" și că tatăl său „nu a făcut nimic nebunesc, cu atât mai puțin violent". El l-a numit pe tatăl său „un tată iubitor și grijuliu, și un om cinstit și muncitor". Agenții federali care investighează o aparentă tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump duminică se așteaptă ca o instanță federală din Florida de Sud să solicite „o evaluare a sănătății mintale" a lui Ryan Wesley Routh înainte de orice posibilă procedură penală, a declarat o sursă de aplicare a legii pentru CNN.

Pe baza numeroaselor „vociferări neobișnuite" despre care se crede că au fost postate online de Routh cu privire la evenimente geopolitice internaționale, sursa a declarat că anchetatorii federali se așteaptă ca sănătatea sa mintală să fie examinată în cadrul procedurilor judiciare pentru a determina dacă acesta este apt pentru orice proces. „Sunt profund îngrijorat de ceea ce se întâmplă acum. Sunt profund îngrijorat, sincer, pentru siguranța fostului președinte. Serviciile secrete au multe de explicat cum a putut un individ să ajungă din nou atât de aproape de fostul președinte", i-a spus republicanul Jared Moskowitz, care se afla alaturi de Trump la incident, pentru CNN.

El spune că protocoalele și resursele angajate pentru fostul președinte „par a fi total inadecvate", în special în mediul exterior. Moskowitz a spus că, deși multe lucruri rămân necunoscute, bărbatul reținut în legătură cu aparenta tentativă de asasinat asupra lui Trump pe un teren de golf nu ar fi trebuit să poată obține o armă de foc în statul Florida. El a spus că nu ar trebui exclusă posibilitatea ca bărbatul să fi adus arma în stat. „Cred că poporul american ar trebui să fie profund îngrijorat de motivul pentru care un al doilea individ, în mod clar deranjat, a putut să se apropie atât de mult de fostul președinte cu o armă".

Ronald Rowe, directorul interimar al Serviciului Secret al SUA, s-a îndreptat spre Florida în urma tentativei aparente de asasinare a fostului președinte Donald Trump, a declarat pentru CNN o sursă din cadrul forțelor de ordine familiarizată cu această problemă. Oficialul a refuzat să comenteze itinerariul lui Rowe.

Rowe ocupă funcția de conducere la Secret Service de când Kimberly Cheatle a demisionat în iulie, pe fondul examinării deficiențelor de securitate legate de tentativa de asasinat împotriva lui Trump în Butler, Pennsylvania. Rowe a vizitat, de asemenea, locul împușcăturii de la Butler și a depus mărturie la Capitol Hill și a informat membrii Congresului cu privire la ancheta referitoare la acea împușcătură. Lui Rowe i s-a cerut să informeze parlamentarii și cu privire la incidentul din Florida.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a anunțat că statul va desfășura „propria anchetă privind tentativa de asasinat" a fostului președinte Donald Trump, fostul său adversar în alegerile primare ale Partidului Republican, în West Palm Beach, scrie CNN. „Oamenii merită să afle adevărul despre presupusul asasin și cum a reușit acesta să se apropie la mai puțin de 500 de metri de fostul președinte și actualul candidat al Partidului Republican", a scris DeSantis pe X. Secret Service a intervenit în urma unor împușcături în apropierea lui Donald Trump, în timp ce acesta părăsea clubul său de golf din West Palm Beach, Florida, potrivit unor surse din cadrul forțelor de ordine, citate de New York Post.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE