ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Alexandru Rafila, anunț după explozia cazurilor COVID-19 în România: 'Este o tulpină nouă'

Postat la: 01.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

3.446 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 9 decese cauzate de boală s-au înregistrat în ultima săptămână în România, în creștere cu 71% comparativ cu săptămâna precedentă, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat miercuri seară, la Antena3 CNN, că este o creștere spectaculoasă. „Probabil că vor mai crește (n.red cazurile COVID) în următoarele două, trei săptămâni, până când se epuizează populația receptivă", a spus Rafila, anunțând în același timp că este vorba de o tulpină nouă.

„Forma de COVID, care în momentul de față reprezintă o infecție oarecum banală la majoritatea persoanelor, a avut o creștere spectaculoasă. În urmă cu o săptămână am avut circa 2.000 de cazuri, acum avem circa 3.400. Probabil că vor mai crește în următoarele două, trei săptămâni, până când se epuizează populația receptivă. Nu sunt probleme în ceea ce privește paturile. Sunt internați în spitale în jur de 400 de pacienți din care 21 sau 22 sunt la ATI. Sunt afectați deopotrivă persoanele vaccinate și nevaccinate", a spus Rafila.

Întrebat dacă sunt afectați și vaccinații și nevaccinații în sensul de internați în spital, Rafila a răspuns afirmativ. „Este o tulpină nouă. Această emergență a unor tulpini noi în ceea ce privește virusul SARS-CoV-2 este extrem de rapidă, iar protecția pe care a oferit-o la un moment dat vaccinul nu mai este o protecție certă", a conchis Rafila.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE