Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












ALERTA! Reinfectia cu coronavirus provoacă atacul de cord si moartea

Postat la: 17.02.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sub titlul: "Exclusiv: medicii chinezi spun că reinfecția cu coronavirusul Wuhan este chiar mai mortală. În loc să creeze imunitate, virusul poate reinfecta un individ și poate grăbi atacul de cord care în majoritatea cazurilor provoacă moartea", Taiwan Times publică o serie de mărturii obţinute de la medicii chinezi, aflaţi pe frontul de luptă cu acesta.

"Este foarte posibil să vă infectaţi a doua oară. Unele persoane au fost recuperate după o infecţie iniţială din cauza unui răspuns bun al sistemului imunitar. Dar medicamentele pe care le-au luat au dăunat ţesutul cardiac, iar la reinfectare starea pacienţilor se înrăutăţeşte, şi uneori apar morţi subite în urma unui stop cardiac", arată un mesaj transmis către Taiwan News de o rudă a unuia dintre medicii care locuiesc în Regatul Unit al Marii Britanii.

Sursa a mai spus că virusul are o perioadă de incubaţie mult mai mare decât s-a spus până acum. De 24 de zile, în loc de 14. Inclusiv medicul pneumolog chinez Zhong Nanshan a recunoscut că perioada medie de incubaţie este de trei zile, dar poate dura şi până la 24 de zile - mult peste cifra de 14 zile care s-a vehiculat în presă şi rapoarte medicale iniţiale.

Sursa taiwanezilor a mai subliniat că există multe rezultate fals negative, după testare - lucru menţionat chiar şi într-un articol al Epoch Times. „Au fost cazuri în care ambii plămâni sunt complet infectaţi, conform CT-ului, dar testul a ieşit negativ de patru ori. Al cincilea test a ieşit pozitiv" -Taiwan Times.

Conform Zerohedge, unul dintre modurile în care coronavirusul Wuhan atacă sistemul imunitar este printr-un ataşament asemănător cu HIV la globulele albe din sânge, care declanşează o eliberare de citokine, cunoscută şi sub numele de „furtună de citokine" - un termen des auzit în timpul epidemiei gripei aviare, a infecţiei cu H5N1 - o eliberare explozivă de citokine inflamatorii ce "vizează diferite organe, generând adesea disfuncţionalitate şi în multe cazuri moartea".

Furtuna de citokine apare în infecţii pulmonare severe, în care inflamaţia (locală) se răspândeşte în sistemul circulator devenind sistemică, producând sepsis sistemic - hipotensiune arterială persistentă, hiper sau hipotermie, leucocitoză sau leucopenie şi de multe ori trombocitopenie.

Pe lângă infecţiile pulmonare, furtuna de citokine este o consecinţă a infecţiilor severe în tractul gastrointestinal, urinar, sistemul nervos central, piele, spaţiile articulare şi alte zone ale corpului.

La SARS (sindrom respirator acut sever), un alt coronavirus înrudit cu acesta, cercetătorii au descoperit că unul dintre modurile în care boala se ataşează este printr-o enzimă cunoscută sub numele de ACE2, un „receptor funcţional" produs de mai multe organe (mucoasă orală şi nazală, faringe, plămân, stomac, intestin subţire, colon, piele, ganglioni limfatici, timus, măduvă osoasă, splină, ficat, rinichi şi creier).

ACE2 este, de asemenea, „prezent în abundenţă la om în epiteliile plămânului şi intestinului subţire, ceea ce ar putea oferi posibile căi de intrare pentru SARS-cov", dar a fost observat şi „în celulele endoteliale venoase şi celulele musculare netede" - care ar include muşchiul inimii.

Acest lucru a generat speculaţii conform cărora asiaticii, care au concentraţii mai mari de ACE2 pot fi afectaţi într-o măsură mai mare decât europenii, care au concentraţii mai mici - şi sunt preponderent răspânditori, asimptomatici - un exemplu find persoana care a plecat cu virusul din Singapore şi a infectat doar 17 persoane din Marea Britanie până în Alpi.

Materialele video filmate în China şi trecute peste cenzura Partidului Comunist chinez arată multe asemenea incidente în care persoane cad brusc, din senin, generând cazuri atât de bizare încât la începutul epidemiei jurnaliştii au respins filmările ca fiind falsuri.

Dacă virusul Wuhan poate reinfecta pacienţii şi provoca furtuna de citokine şi deces subit - tratarea infecţiei - despre care directorul agenţiei americane de sănătate publică, Dr. Robert Redfield, spune că va deveni larg răspândită pe teritoriul Statelor Unite „anul acesta sau anul următor", înţelegerea modului în care operează este vitală.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE