ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Alertă în Bulgaria: a fost înregistrat primul caz de holeră, după 103 ani

Postat la: 14.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autoritățile din Bulgaria sunt în alertă, după ce a fost înregistrat primul caz de holeră în 103 ani. Este vorba despre un cetăţean indian în vârstă de 23 de ani care locuieşte în Bulgaria şi care a călătorit în New Delhi, India, în perioada 13 august - 2 septembrie, informează DARIK, relatează Rador Radio România.

Inspectoratul Regional de Sănătate al capitalei bulgare a confirmat cazul. Pacientul a fost internat cu diaree acută, la un spital din Sofia. Testul de laborator efectuat a fost confirmat ulterior de Laboratorul Naţional de Infecţii Bacteriene Deosebit de Periculoase din cadrul Centrului Naţional de Boli Infecţioase şi Parazitare.

Bărbatul a fost izolat, iar starea sa generală este bună. O altă persoană care s-a aflat în contact cu pacientul a fost plasată în carantină obligatorie. Pe parcursul studiului epidemiologic efectuat, nu au fost identificate alte persoane de contact. Pacientul nu a vizitat locuri publice. Unitatea medicală respectivă a luat măsuri stricte de dezinfecţie şi de respectare a unui regim strict anti-epidemic, pentru a preveni răspândirea bolii.

Holera este o boală foarte contagioasă, transmisă prin ingestia de alimente sau apă contaminate. Se caracterizează prin intoxicaţie, afectarea intestinului subţire, manifestări gastrointestinale, deshidratare, evoluţie severă şi mortalitate ridicată.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE