Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alegeri europarlamentare 2019. Românii din străinătate stau și două ore la coadă ca să voteze

Postat la: 26.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La Nisa, românii stau mai bine de două ore la coadă pentru a-și exprima votul. Vedeta Prima TV Alex Constantin a povestit în exclusivitate pentru CLcik! care este atmosfera de la secția de votare.

"Faptul că sunt plecat din țară cu niște proiecte nu înseamnă că aș avea vreo scuză să nu votez. Am rămas în Franța după festivalul de la Cannes, pentru a merge în Monaco la Formula 1. Înainte însă vreau să votez. Secția de la Nisa e singura deschisă din zonă, stau deja de două ore la coadă. Cred că este foarte important să ne exprimăm votul", a declarat Alex Constantin.

Mii de cetățeni români din Italia, Germania, Franța, Austria, Marea Britanie și alte state europene au format cozi masive duminică în orașele unde există secții de vot la alegerile europarlamentare și la referendumul declanșat de președintele Klaus Iohannis, după cum arată imaginile video și fotografiile postate pe Facebook de cetățeni și organizații civice.

O asemenea mobilizare masivă la alegeri nu a mai fost înregistrată de la alegerile pezidențiale din 2014, când Klaus Iohannis l-a învins în turul 2 pe Victor Ponta.

La Munchen, la ora 7:00, erau deja aproximativ 200 de români în fața consulatului României.

Nu doar în Germania s-au format cozi. În Roma, și mai mulți oameni așteptau în fața Ambasadei României, în ciuda ploii. Și la Milano și Torino, situația este asemănătoare.

La Bruxelles, românii nu au mai avut loc în curtea secției de votare, astfel că au ocupat și trotuarul de lângă. Acest lucru se întâmpla la ora 7 dimineața.

În Dublin, Viena, Madrid, Londra s-au format, de asemenea cozi.

Prezenţa la vot în țară la alegerile europarlamentare este duminică, la ora 10.00, de 6,44%, iar la referendum de 5,19 %. La alegerile parlamentare din 2016, prezenţa la vot la ora 9:00 era 2,55 %. Cele 18.730 de secţii de votare deschise în ţară pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendumul pe justiţie s-au deschis la ora 7.00.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE