Afla ce opțiuni profesionale exista in domeniul aviației
Postat la: 02.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Zborul cu avionul a devenit accesibil pentru tot mai mulți oameni care aleg destinații de vacanță în afara țării, dar și pentru cei care călătoresc frecvent în interes de serviciu. Însă, ceea ce pentru unii înseamnă un zbor către destinația de vis, pentru alții înseamnă o nouă zi de lucru.
Primul motiv pentru care majoritatea tinerilor aleg o carieră în domeniul aviației este posibilitatea de a călători în toate colțurile lumii. Alți fac acest pas, fiind absolut fascinați de tehnologie. De altfel, industria aviației va rămâne mereu una dintre cele mai interesante domenii de carieră, mai ales că oferă o paletă vastă în ceea ce privește opțiunile profesionale. Ești curios să afli care sunt cele mai interesante joburi din domeniul aviației? Cuplează-ți centurile de siguranță și pregătește-te de decolare!
Pilot de avion
Una dintre cele mai cunoscute meserii din domeniul aviației este cea de pilot. Vorbim despre o meserie care îți poate aduce un salariu destul de mare, dar și responsabilități pe măsură. De altfel, înainte de a zbura trebuie să treci printr-un întreg proces de formare și acreditare. Drept urmare, dacă îți dorești o carieră în acest domeniu, va trebui să participi la anumite cursuri de pilotaj. Oameni cu o vastă experiență îți vor deveni mentori și te vor ghida în procesul de dezvoltare.
Însoțitor de zbor (stewardesă)
O altă profesie care se află în topul preferințelor tinerilor, dar mai ales tinerelor, din întreaga lume este cea de însoțitor de zbor. Sigur că, pe lângă posibilitatea de a călători în întreaga lume, această profesie este, de asemenea, foarte bine plătită. Pe de altă parte, include numeroase responsabilități. Însoțitorul de bord va avea grijă să întâmpine pasagerii, să le indice locurile acestora, să le prezinte regulile de siguranță și să se asigure că pentru fiecare în parte, călătoria se desfășoară într-un mod cât mai confortabil. De altfel, acesta va fi în permanentă legătură cu pilotul și ceilalți membri ai echipajului.
Sigur că atât profesia de pilot, cât și cea de însoțitor de zbor sunt absolut fascinante, dar nu oricine poate să urmeze drumul aviației. E nevoie de multă muncă, capacitate de concentrare, rezistență la stres, dar și de multe alte aptitudini pe care le poți descoperi dacă urmezi un curs de specialitate. Pe de altă parte, înainte de a lua o astfel de decizie, trebuie să știi că ai posibilitatea de a achiziționa o oră într-un simulator de zbor la Aviation Academy. Crezi că poți face performanță în acest domeniu?
Controlor de trafic aerian
Există și o altă categorie de profesioniști care contribuie zilnic la bunul mers al avioanelor din lumea întreagă. Controlorii de trafic aerian sunt cei care ghidează aeronavele și le oferă piloților informațiile de care au nevoie, atât pentru a decola și ateriza în siguranță, cât și pe parcursul zborului, mai ales în situațiile în care vremea este capricioasă sau când apar situații de urgență. Vorbim despre o profesie solicitantă, mai ales că nivelul de concentrare este unul extrem de mare.
Agent de rampă
Poți lucra în aeroport fără să fii nevoit să zbori cu avionul sau să contribui la soluționarea situațiilor de criză. Astfel, dacă ți-ar plăcea să pregătești avionul pentru zbor, chiar și în intervale foarte scurte de timp, atunci meseria de agent de rampă ți se potrivește perfect. Agentul de rampă trebuie să aibă în vedere ca toate aeronavele să fie parcate corespunzător atunci când se află la sol, că sunt alimentate, curate și complet echipate pentru decolare. Vorbim despre o responsabilitate enormă, dar și frumoasă în același timp.
Personal tehnic
Dacă domeniul aviației te fascinează mai mult din punct de vedere tehnic, atunci poți face parte din această categorie de angajați ai aeroportului. Personalul tehnic are grijă ca fiecare aeronavă să funcționeze perfect, salariații fiind instruiți să realizeze diferite lucrări de întreținere și reparație.
În concluzie, domeniul aviației îți oferă numeroase oportunități de dezvoltare în carieră. Tot ce trebuie să faci este să alegi ramura care ți se potrivește și să te pregătești temeinic.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu