Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












ADN-ul din firele de păr ale lui Bethoven dezvăluie misterul morții sale

Postat la: 21.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Experții Universității Cambridge au cercetat cinci din firele de păr ale compozitorului de geniu, Ludwig van Beethoven, păstrate de prieteni și au descoperit, după lungi evaluări, misterul morții sale, susține un raport al celebrei universități, publicat de The Wall Street Journal.

Maestrul muzicii a trăit doar 57 de ani. La vârsta de 32 de ani i-a cerut medicului său curant să vorbească public despre bolile sale.

Cercetările publicate în Current Biology arată că ADN-ul, obținut din cinci șuvițe de păr - toate datând din ultimii șapte ani din viața ai lui Beethoven - provine de la un singur individ care se potrivește cu descendența documentată a compozitorului.

Scopul principal al studiului este de a face lumină asupra problemelor de sănătate ale lui Beethoven. De ce și-a pierdut progresiv auzul? Care sunt bolile de care suferea? A avut predispoziție genetică pentru anumite boli.

Cercetarea a evidențiat că marele compozitor suferea de probleme gastro-intestinale. Aflat la Viena, conform mărturiilor vremurilor, a avut primul atac de icter.

Echipa de lucru a universității engleze a ajuns la concluzia că Beethoven s-a infectat după cincizeci de ani cu Virusul Hepatitei B, iar pe fondul consumului regulat de alcool, a dezvoltat o ciroză. Cercetătorii nu pot defini ce înseamnă regulat pentru cluburile vieneze de la aceea vreme.

Boala hepatică s-a agravat pe fondul genetic al unei disfuncționalități ale ficatului. El a suferit și de colon iritabil, agravat de o o boală celiacă, compozitorul având intoleranță la lactoză.

Despre surditatea sa progresivă, autorii studiului n-au putut da un verdict, dar continuă analizele.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE