Acuzații grave la adresa lui Marius Pieleanu: „E mult mai agresiv sexual cu studentele decât colegul Alfred Bulai!" / „Te culci cu mine sau te pic!"
Postat la: 30.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Alfred Bulai nu ar fi un caz izolat, în cadrul Facultății de Științe Politice (SNSPA). După acuzațiile lui Carmen Dumitrescu, cei de la Baricada TV susțin că Marius Pieleanu ar avea sau ar fi avut un comportament similar.
Potrivit comentariilor publicate de Cotidianul, „Marius Pieleanu era mult mai agresiv sexual cu studentele și mai lipsit de scrupule decât colegul Alfred Bulai":
- „Prodecanul Marius Pieleanu e mult mai agresiv sexual cu studentele si mult mai lipsit de scrupule decât colegul Alfred Bulai. Pieleanu e protejat de rectorul SNSPA Remus Pricopie si de decanul facultatii de Stiinte Politice, Cristian Parvulescu, care stiu de peste 20 de ani dar tac mâlc, pentru că Pieleanu e omul PSD. Nevasta lui Pieleanu, Manuela, a fost numită de PSD la Curtea de Conturi, unde câștigă peste 5.000 de euro lunar";
- „Cristian Pârvulescu, decanul facultății de Științe Politice din SNSPA, la care Marius Pieleanu e prodecan, știe de peste 20 de ani dar nu face nimic. SNSPA e controlată de PSD, iar Pieleanu e omul PSD. Dacă Pârvulescu ia măsuri împotriva lui Pieleanu, a doua zi e zburat din funcția de decan. Așa arată prostituția academică";
- „Ca student la SNSPA, am participat la o petrecere restrânsă chiar în sediul SNSPA din Str. Povernei, și am fost de față când Marius Pieleanu i-a spus unei colege 'te-aș f**e aici, pe masă!'. Dacă vreodată acest nenorocit va fi trimis în judecată, voi veni în instanță să depun mărturie. Mara Mateescu, mai ai de gând să taci mult și să-l lași pe Pieleanu în libertate, să facă noi victime?";
- „Îl cunosc pe Pieleanu de acum 8 ani, pe vremea cand îmi era profesor și pot să confirm că recurge la amenințări de genul: te culci cu mine sau te pic. Pe mine a vrut să mă forțeze să-mi iau lucrarea de diplomă la el, l-am refuzat și un an am stat cu mare teamă. Stupoarea mea a fost maximă când l-am văzut în comisia de examinare a lucrării de diplomă. Norocul meu a fost că era prezent și profesorul meu coordonator, care mi-a susținut pledoaria. În rest, no comment. Colege de-ale mele au pățit-o cu el... Este un personaj patologic... care dă sfaturi la TV. Nu știu cum sunt acceptați astfel de oameni în poziții de sfătuitori".
Prima persoană care a mediatizat cazul „Marius Pieleanu" este jurnalista Carmen Dumitrescu.
„Încerc să-mi pun ideile într-o ordine cu sens. Și cel mai bine e să încep de la început. Din primele zile în care am început să merg la cursuri. Evident, discutam cu colegi mai mari despre cum sunt profesorii, despre cât de exigenți sunt, despre cât de buni sunt, pentru că la SNSPA fiecare profesor era, de fapt, un personaj. Ungureanu era cel exigent și nonconformist, Miroiu era femeia cu autoritate, Țăranu era eruditul cu grai moldovenesc, la cursurile căruia stăteai cu răsuflarea tăiată, Pârvulescu era cel înțelegea cum funcționează lumea politică de la cap la coadă. Dar când a venit rândul profesorilor de la Sociologie (Bulai și Pieleanu), studentele mai mari ne-au zis scurt: 'Aveți grijă cu ăștia! Mai ales dacă vă cheamă în practică! Și să aveți grijă cum vă îmbrăcați la cursuri, că dacă le place de voi, aia e!'
Era un fel de fapt știut, o parte a statu-quo-ului universitar la SNSPA. Era una dintre garanțiile universitare: că dacă cumva le placi ăstora doi, e nasol de tine! Deci trebuia să ai grijă! În ce consta această autoprotecție, nu știu nici acum. Cert e că multe dintre noi, când aveau cursuri de sociologie, aveau grijă să nu se machieze și să nu se îmbrace în vreun fel care ar fi putut fi catalogat drept atrăgător
De-a lungul celor patru ani în care am urmat cursurile la SNSPA și în care am fost studenta celor doi, am auzit zeci de întâmplări. Majoritatea din practică. Se vorbea și despre violuri. Mereu întrebam de ce nu spune nimeni nimic. Motivele erau cam aceleași: nu e bine pentru imaginea unei tinere studente cu o carieră în față să se audă că a fost abuzată sexual, părinții ar fi fost dezamăgiți, mulți plăteau taxe ca să își țină copiii acolo și voiau ca banii lor să se concretizeze în diplome, nu în plângeri penale. Așa că fetele tăceau.", a afirmat jurnalista.
Ziarista a concluzionat că vina ar aparține chiar conducerii Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA):
„Sigur, dacă conducerea universității ar fi ascultat zecile, ba îndrăznesc să spun, sutele de mărturii despre comportamentul inadecvat al celor doi profesori, fetele acelea pe care azi le vedem în investigația Snoop n-ar fi fost obligate să trăiască cu traumele pe care le au".
Printre victimele lui Pieleanu ar fi fost studente, dar și femei din politică, precum Ana Birchall.
Deși scandalul în care apare și numele său este public de două zile, sociologul Marius Pieleanu nu s-a apărat sub nicio formă până la această oră, el neieșind cu declarații pe acest subiect.
DIN ACEEASI CATEGORIE...

ULTIMA ORA
-
Există bani care ar putea fi ai tăi: 10 lucruri pe care nu știai că ChatGPT le poate face
Majoritatea oamenilor se limitează la utilizările de bază ale ChatGPT. Îl folosesc pentru postări pe rețelele sociale și schițe de e-mailuri, adresează întrebări simple și primesc răspunsuri simple. Renunță după câteva încercări. Dar potențialul de productivitate este imens, iar cu câteva idei ingenioase poți face mult mai mult.
-
Bătălia pentru Arctica! După Groenlanda, SUA vrea să preia o fostă bază norvegiană subterană: Locaţia vorbeşte de la sine
Donald Trump, care preia funcţia la 20 ianuarie, a descris controlul SUA asupra Groenlandei, un teritoriu danez semi-autonom, drept o „necesitate absolută". De data aceasta, Marina SUA dorește să se întoarcă la o fostă bază a Marinei Regale Norvegiene, care ar putea servi drept punct de sprijin convenabil pentru operaţiunile submarine din Arctica, arată War Zone.
-
Adoratorii de femei voluptoase care vânau uriași ai Epocii de Gheață. Ce moștenire genetică ne-au lăsat după 32.000 de ani
Primii oameni moderni care au trăit în Europa erau extrem de înalți și au lăsat în urmă, pe lângă moștenirea genetică, numeroase statuete enigmatice cu femeie voluptoase și arme cu ajutorul cărora vânau uriași ai Epocii de Gheață.
-
Giganticele râuri din cer. Un fenomen atmosferic foarte puțin cunoscut în România, care uneori produce inundații catastrofale
Râuri nu există doar la sol, ci și în atmosferă, iar meteorologii vorbesc despre „râuri atmosferice", practic despre benzi de mii de kilometri lungime, care conțin foarte multă apă ce aduce ploi record în diverse locuri de pe Terra. Cum iau naștere aceste întinse râuri cerești? De ce sunt puțin cunoscute în România și cum le schimbă clima tot mai caldă?
-
Panică în industria IT; Ce tăieri salariale vor fi în anul 2025
În România anului 2025 vor exista ajustări salariale, în sens negativ, în anumite domenii, respectiv posturi. Zona IT este prima "bântuită" de austeritate, un domeniu privilegiat de guvern, până de curând, prin scutirea plății unor impozite.
-
Cercetătorii au descoperit de ce tot mai mulți oameni fac cancer. Pe primul loc nu e mâncarea de proasta calitate asa cum se credea
În urma unei revizuiri ştiinţifice ample, cercetătorii afirmă că au identificat o cauză pentru mai multe tipuri de cancer, pentru care nu există explicaţii genetice sau legate de dietă şi stilul de viaţă.
-
Românii pot călători în SUA fără viză - Dar cât costă de fapt să ajungi în America. Nu mai punem cat cheltuiesti cu masa si casa
Din 31 martie 2025, cetățenii români vor putea călători în Statele Unite ale Americii fără viză, după includerea oficială a României în Programul Visa Waiver. Decizia a fost anunțată de Secretarul american pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, în consultare cu Secretarul de Stat, Antony Blinken, consolidând parteneriatul strategic dintre cele două țări.
-
Serviciile de informații occidentale avertizează asupra unei posibile amenințări devastatoare din partea Rusiei
Serviciile de informații occidentale avertizează asupra unei posibile amenințări din partea Rusiei: o armă electromagnetică capabilă să reproducă efectele devastatoare ale fenomenului Carrington din 1859.
-
Incendiile din California se intensifică. Sunt grav amenințate zonele Brentwood și Bel Air
Pompierii încearcă totul pentru a preveni ca cel mai mare dintre incendiile mortale care amenință Los Angeles să se răspândească într-unul dintre cele mai exclusiviste cartiere ale orașului, relatează BBC.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 6.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 7.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 8.Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
- 9.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 10.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu