ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Activiștii LGBT au defilat prin București chiar de marea sărbătoare a Sfântului Dumitru. Motto-ul marșului sfidează tradiționalul pelerinaj din București

Postat la: 27.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Activiștii LGBT au mărșăluit prin București, sâmbătă 26 octombrie, pentru a solicita legalizarea parteneriatului civil. Manifestația a început în Piața Universității, iar activiștii și susținătorii lor s-au deplasat până la Piața Victoriei, la Guvern.

Evenimentul a coincis cu marea sărbătoare a Sfântului Dumitru. Mai mult, activiștii LGBT și-au ales ca slogan expresia „Tradiția noastră e iubirea", o aluzie nu prea subtilă față de tradiționalul pelerinaj de Sf. Dumitrie Basarabov, care are loc zilele acestea în capitala României.

„Parteneriatul civil este o formă alternativă căsătoriei civile, care ar oferi drepturi fundamentale atât cuplurilor gay, cât și cuplurilor heterosexuale, printre care drept la moștenire, drept de vizită în spital, drept de a lua decizii medicale cu privire la partener, drept la pensie de urmaș, stabilirea cadrului legal pentru regimul bunurilor comune acumulate de-a lungul relației, oficierea relației în fața stării civile, protecția constituțională a cuplurilor necăsătorite", arată comunicatul de presă al Asociației MozaiQ, organizatorul marșului.

De menționat este că nu există nicio nevoie, dovedită sociologic, la nivelul țării, pentru înființarea unei instituții paralele numite „parteneriat civil". De fapt, singurii care menționează acest lucru sunt activiștii LGBT și nu există nicio organizație pro familie sau pentru protecția copiilor care susține așa ceva. Legalizarea parteneriatului civil este primul pas spre legalizarea căsătoriilor între persoane LGBT și apoi adopția de copii, așa cum a dovedit practica europeană și americană.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE