ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Această descoperire nu are nicio explicație: dacă ceea ce reprezintă a fost real, asta ar trebui să ducă la rescrierea istoriei

Postat la: 05.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Majoritatea paleontologilor și geologilor consideră că dinozaurii au trăit pe Pământ în urmă cu aproximativ 220 de milioane până la 65 de milioane de ani, în timpul Erei Mesozoice.

Pe de altă parte, Homo sapiens nu a apărut decât cu aproximativ 200.000 de ani în urmă, în Pleistocenul mijlociu, cunoscut și sub numele de Paleoliticul mijlociu în Eurasia sau Epoca de Piatră Mijlocie în Africa. Așadar, cum poate fi explicată descoperirea figurinelor de la Acámbaro?

O descoperire arheologică unică în istorie dă însă peste cap această teorie. Figurinele de la Acámbaro par să demonstreze că dinozaurii și oamenii au coexistat, iar acest fapt ar trebui să ducă la rescrierea istoriei.

În anul 1944, germanul Waldemar Julsrud a descoperit o parte dintr-un obiect ceramic parțial îngropat în pământ, lângă Acámbaro, în Mexic. Ulterior, el a susținut că a găsit peste 30.000 de obiecte cu ajutorul țăranilor locali.

Julsrud era expert în artefacte ale civilizațiilor antice și deținea una dintre cele mai mari și mai valoroase colecții de ceramică Chupicuaro, numărând sute de piese. De asemenea, avea cunoștințe de arheologie și și-a dat seama imediat că aceste piese nu semănau cu nimic din ceea ce văzuse vreodată.

Era vorba, în primul rând, de o serie de figurine sculptate în lut în diferite culori ce reprezintă oameni ai diferitelor popoare: asiatici, africani, caucazieni bărboși, eschimoși, mongoli și, de asemenea, creaturi monstruoase, amestecuri curioase de oameni și animale și multe altele care sunt inexplicabile și astăzi.

Pe lângă figurile ciudate, care măsoară între 2 centimetri și 2 metri înălțime, a găsit și instrumente muzicale precum flaute, măști curioase, unelte și ustensile care indicau legături culturale cu egiptenii și sumerienii.

În plus, există și unele figuri ciudate despre care mulți oameni spun că seamănă cu unele obiecte zburătoare neidentificate și chiar cu extratereștrii.

Datarea prin termoluminescență a fost utilizată pe unele figuri între 1969 și 1972, iar analiza a dus la o vârstă de aproximativ 4.500 de ani, plasând artefactele în jurul anului 2.500 î.Hr. Cu toate acestea, datarea cu Carbon 14, efectuată neoficial, a estimat vârsta la 6.000 de ani.

Majoritatea arheologilor obișnuiți au respins obiectele ca fiind falsuri fără nicio investigație oficială, susținând pur și simplu că analiza de termoluminescență nu îndeplinea condițiile necesare pentru datare.

Teoreticienii astronauților antici cred că figurinele ar fi putut fi lăsate în urmă de extratereștri care ar fi putut călători înapoi în vremea dinozaurilor sau ar fi transmis cunoștințe despre aceste creaturi străvechi oamenilor din America Centrală.

Criptozoologii susțin că figurinele de la Acambaro sunt dovezi ale existenței unei populații de dinozauri în regiune, care a intrat în contact cu oamenii.

Una dintre principalele probleme cu privire la faptul că arheologii obișnuiți consideră figurinele de la Acambaro autentice este afirmația că în apropiere au fost găsite puține fosile de dinozauri.

De asemenea, nu există relatări scrise sau tradiții orale care să vorbească despre existența în zonă a unor creaturi asemănătoare dinozaurilor.

Se pare că, dacă ar fi fost suficient de comune pentru a fi produse mii de figurine care să le reprezinte, bestiile gigantice ar fi apărut mai des și în tradițiile locale - la fel ca jaguarii și fluturii.

Un site web în favoarea autenticității lor afirmă că nu există o tradiție recentă a ceramicii indigene în zonă. Pe de altă parte, dacă această afirmație este corectă, nici figurinele nu trebuie să fi fost produse în zonă - chiar dacă sunt doar o farsă elaborată.

În 1952, arheologul american Charles Di Peso a examinat artefactele și a constatat că suprafețele lor nu prezentau semne de degradare sau de colectare a murdăriei în crăpături (ceea ce ar fi sugerat că erau vechi de mii de ani). El a afirmat, de asemenea, că familia care i-a furnizat inițial figurinele lui Julsrud le făcuse pentru un peso per obiect.

În plus, figurinele semănau cu creaturi și personaje pe care familia le-ar fi putut vedea în filme la un cinematograf din Acámbaro sau citind benzi desenate disponibile la un muzeu dintr-un oraș mai mare din apropiere, scrie gadgetreport.ro.

Toate aceste constatări pun la îndoială autenticitatea artefactelor.

O altă problemă este că, chiar dacă sunt autentice, nu este clar că ele reprezintă de fapt dinozauri. De exemplu, multe dintre figurinele despre care se spune că reprezintă dinozauri au doar două picioare - nu cele patru picioare care sunt asociate în mod normal cu anumite creaturi.

Unii arheologi au sugerat că, în cazul în care sunt autentice, acestea ar putea reprezenta de fapt animale stilizate care nu sunt dinozauri sau monștri mitici.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE