Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A început Marele Joc: de ce nu se pot lua măsuri dure împotriva Hamas. Marii jucători care pun SUA la pământ

Postat la: 09.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai mulți membri ai Consiliului de Securitate al ONU au condamnat azi, în cursul unei reuniuni de urgență, ofensiva surprinzătoare a mișcării islamiste Hamas începută sâmbătă împotriva Israelului.

În cadrul Consiliului de Securitate, Rusia și China nu își doresc să condamne un atac al Hamas, din cauza relațiilor cu lumea musulmană. În același timp, în acest context se vede și o slăbiciune a influenței SUA.

Cu toate acestea, potrivit diplomaților citați de France-Presse, niciun stat nu a avansat o propunere de declarație comună, în contextul în care Consiliul e, de regulă, divizat în ceea ce privește problematica israeliano-palestiniană, iar anumiți membri sperau la un document care să conțină mai mult decât numai o condamnare a Hamas.

Ambasadorul rus a fost în favoarea încetării luptelor, a unui armistițiu și a începerii de negocieri clare, în timp ce omologul chinez a condamnat atacurile împotriva civililor, insistând asupra necesității întoarcerii la un proces de pace, pentru a se ajunge la soluția a două state în regiune.

Statele Unite, care au cerut Consiliului să condamne ferm ceea ce au numit "actele teroriste odioase ale Hamas împotriva poporului israelian și guvernului său", și-au exprimat regretul pentru lipsa unei unanimități.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE