Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A murit un mare arhitect al lumii. El a construit minunăţia aceasta, un proiect celebru în epocă

Postat la: 16.06.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Arhitectul austriac Wilhelm Holzbauer, celebru pentru sala de concerte Festspielhaus Baden-Baden, din sud-vestul Germaniei, a murit la vârsta de 88 de ani. Specialist în clădiri şi săli de auditoriu pentru spectacole muzicale, Holzbauer a murit sâmbătă, conform soţiei sale, Mari Izumi-Holzbauer.

Arhitectul, celebru pentru abordările sale pragmatice, s-a născut la Salzburg în 1930, unde a realizat Casa Mozart ce a fost inaugurată în 2006 pentru Festivalul de la Salzburg. În anii '80, Wilhelm Holzbauer a creat sala de concerte Het Muziektheater din Amsterdam, pe malul râului Amstel. Cel mai faimos proiect de-al său a fost construit în Germania, la Baden-Baden. Pentru Festspielhaus Baden-Baden, el a reuşit să integreze o sală de concerte mare, cu 2.500 de locuri, într-o gară abandonată din Belle Epoque. În perioada 1977 - 1998, Holzbauer a predat arhitectura la Universitatea de Arte Aplicate din Viena.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE