Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A fost inventat un întrerupător fără fir sau baterie pentru a economisi până la 50% din costurile cablurilor electrice

Postat la: 04.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un cercetător în domeniul ingineriei electrice de la Universitatea Alberta din Canada a conceput un întrerupător de lumină fără fir, alimentat cu energie generată de semnale de frecvență radio. Acesta ar putea permite utilizatorilor să economisească până la 50% din costul cablării unei case.

Inginerul Kambiz Moez a reușit să creeze un nou tip de întrerupător de lumină autonom, fără fir și fără baterii. Această inovație este unică prin faptul că folosește energia produsă de semnalele de frecvență radio din jur pentru a funcționa. Sistemul este format dintr-un emițător la întrerupător și un receptor la corpul de iluminat. Potrivit designerului său, această nouă tehnologie este unică prin faptul că întrerupătoarele sale funcționează fără baterii.

Kambiz Moez spune că acesta este un mare avantaj, deoarece proprietarii de locuințe nu mai trebuie să piardă timp cu înlocuirea bateriilor din echipamentele din casele lor. Noul dispozitiv captează energia din sursele ambientale, inclusiv din semnalele de radiofrecvență (RF). Pentru a face acest lucru, este necesar să se monteze unul sau două transmițătoare de energie RF la fiecare etaj al clădirii pentru a alimenta toate întrerupătoarele instalate acolo.

Moez a realizat un prototip de întrerupător fără fir alimentat de semnale RF la un cost mai mic de un euro. Potrivit acestuia, această nouă tehnologie poate fi instalată pe orice tip de perete dintr-o clădire. Ea este scalabilă, ușor de reprodus, eficientă și simplu de utilizat. În plus, sistemul poate fi adaptat pentru a răspunde exact cerințelor utilizatorilor (proprietari, întreprinderi, organisme de reglementare etc.).

De asemenea, poate fi conectat la senzori de umiditate, temperatură și ocupare. Acest lucru permite locuințelor să facă economii semnificative de energie. Locuitorii pot controla fără fir energia electrică din locuințele lor. Mai mult, Kambiz Moez a afirmat că invenția sa ar putea contribui la reducerea costurilor de construcție a locuințelor în Canada. Acest lucru este posibil să atenueze actuala criză a locuințelor din țară.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE