Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A fost creat un nou material cu proprietăți "inexplicabile" care este în același timp și plastic și metal. Nici măcar inventatorilor săi nu le vine să creadă!

Postat la: 05.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Evenimentul a avut loc în laboratoarele Universității din Chicago: sub conducerea profesorului de chimie John Anderson, o echipă de oameni de știință tocmai a pus la punct un nou material cu proprietăți atât de ciudate încât existența sa este considerată "inexplicabilă" chiar de către creatorii săi.

În primul rând, arată ca plasticul, dar conduce electricitatea ca metalul, relatează The Independent. Un comportament total atipic care ar putea duce la alte invenții incredibile, spun cei responsabili de cercetările care au dus la crearea sa. "Aceasta deschide ușa către o nouă clasă de materiale care sunt conductoare, ușor de modelat și foarte durabile în utilizarea de zi cu zi", spune John Anderson.

În mod normal, toate materialele conductoare au asemănări, cum ar fi dispunerea atomilor și a moleculelor, care apar ca linii drepte bine strânse. Dar această invenție, care dă totul peste cap, nu este deloc structurată în același mod: deși conduce foarte bine electricitatea, pare să fie organizată în mod aleatoriu. Din punct de vedere teoretic, nu ar trebui să se poată comporta ca un metal", spune profesorul Anderson. Nu există o teorie solidă care să explice acest lucru.

Materialul, care nu a fost încă denumit oficial, este comparat de creatorii săi cu o argilă de modelaj care ar avea o putere conductivă puternică. Acest lucru ar putea revoluționa lumea electricității și a electronicii, mai ales că invenția poate fi realizată la temperatura camerei, ceea ce o face aparent mai puțin periculoasă. Rezistența sa la căldură, umiditate și aciditate înseamnă, de asemenea, că poate fi utilizat în multe domenii și medii. După entuziasmul unei astfel de descoperiri, va avea oare defecte sau dezavantaje? În orice caz, pentru moment, imaginea pare destul de idilică.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE