Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A apărut ipoteza că încălzirea globală conduce la orbire!

Postat la: 08.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe lângă inundații, secetă, caniculă, incendii, încălzirea climatică are consecințe grave și asupra sănătății. Potrivit cercetătorilor canadieni, citați în Daily mail, încălzirea climatică ar putea contribui, la nivel global, la creșterea numărului persoanelor care își pierd vederea.

Autorii acestui studiu, publicat în revista Ophthalmic Epidemiology, au comparat rata problemelor de vedere a 1,7 milioane de persoane din SUA. Și spre marea lor surpriză, ei au descoperit că persoanele care locuiesc în regiuni mai călduroase erau cu aproximativ 50% mai susceptibile de a suferi o deficiență de vedere gravă, comparativ cu cele din regiuni cu temperaturi mai scăzute, conform stirileprotv.ro.

Autorii studiului spun că expunerea la lumina ultravioletă puternică afectează corneea, cristalinul și retina, provocând iritații, mai ales în cazul copiilor și persoanelor în vârstă. Și nu este singura consecință, în opinia acestora. Temperaturile ridicate ar putea, de asemenea, să accelereze riscul unei boli infecțioase cum este keratita fungică, o inflamație a corneei. De asemenea, temperaturilor ridicate și poluanții din aer pot modifica anumite structuri ale ochiului.

Specialiștii subliniază că pentru formularea concluziilor definitive mai sunt necesare studii suplimentare. Totuși autorul studiului, Esme Fuller-Thomson, gerontolog la Universitatea Toronto, avertizează că, odată cu intensificarea modificărilor climatice, este necesar să se monitorizeze dacă prevalența deficiențelor vizuale la persoanele în vârstă este în creștere.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE