Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












7 soluții ușoare prin care respiri aer curat în locuința ta

Postat la: 11.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pandemia ne-a izolat de oameni. De lume. De societate. Au existat perioade în care am fost obligați să rămânem în casă. Să ne distanțăm fizic de prieteni, de colegi, chiar și de familie în anumite condiții. Unii dintre noi am fost constrânși într-un mod sau altul să ne reorientăm profesional, să lucrăm de acasă.

Cei care au fost nevoiți sau au dorit să aleagă un alt drum din punct de vedere profesional, au descoperit beneficiile lucrului din confortul propriului cămin. Vorbim despre libertate. Despre posibilitatea de a petrece mai mult timp cu familia, despre noi abilități care aduc poate mai multă satisfacție decât ceea ce le aduceau înainte.

Dar pentru ca beneficiile să fie și mai multe, precum și pentru un nivel crescut de productivitate, casa trebuie să reprezinte un mediu prielnic, în special pentru cel care lucrează de acasă. 

Astfel, se impune să încerci, atât cât depinde de voința și puterea ta, o îmbunătățire a aerului pe care îl respiri.  Dar cum faci acest lucru?

  1. Asigură-te că aerisești natural fiecare cameră din casă. Indiferent că afară este primăvară, vară sau iarnă, se recomandă să deschizi ferestrele de cel puțin două ori, dimineața și seara, timp de câteva zeci de minute, pentru ca aerul din interior să fie înlocuit măcar parțial cu aer din exterior. În acest mod scapi și de mirosurile neplăcute. 

Aerisirea înainte cu o oră de a adormi este extrem de benefică pentru tine. Somnul va fi unul profund și odihnitor. Vei observa cât de bine te vei simți. Dacă nu există posibilitatea de ventilare naturală, montează un aparat de ventilație. 

  1. Apelează la uleiurile esențiale pentru că provin din plante, din natură. Au proprietăți antivirale, antifungice, antibacteriene, reușind să elimine celulele vii ale virusurilor. 

Care sunt cele mai bune uleiuri care purifică aerul și-l reîmprospătează? Înarmează-te cu difuzoare speciale și ulei esențial de eucalipt, salvie, smirna, rozmarin, lămâie, lavanda, cuișoare.

Atenție! Nu este recomandat să amesteci mai mult de 3 uleiuri esențiale.

  1. Folosește produse naturale de curățenie. Cu atât de multe opțiuni de soluții naturale de curățare, este ușor să le folosim pe cele mai bune pentru igienizarea locuinței. Dacă ai ști cât de mult poluează aerul, detergenții obișnuiți cu un conținut de chimicale agresive.

  2. Decorează locuința cu plante. De ce? Pentru că reglează nivelul de umiditate din interior, purifică în mod natural aerul, creează o atmosferă plăcută, în special prin mirosul și frumusețea lor. Dar există și studii care au demonstrat că plantele reduc stresul pe care-l resimțim, cresc capacitatea de concentrare etc.  

Ce plante ar trebui să avem în casă pentru a putea beneficia de efectul de purificare pe care-l au asupra aerului? Ficusul de cauciuc, Ficusul plângător, Crinul păcii.

  1. Ia în calcul posibilitatea mutării într-un loc mai puțin poluat. Alege muntele. Alege o localitate rurală la distanță mare de zonele industrializate. Din ce în ce mai mulți o fac. Primele informații obținute în urma efectuării recensământului populației arată că 46% din populația României locuiește în mediul rural. Aproape jumătate. 

  2. Curățarea aparatului de aer condiționat care va fi realizată la fiecare 4 luni. Folosește soluții speciale pentru rezistență și durabilitate. 

  3. Dacă ai un animăluț de companie sau mai multe, asigură-te că le îngrijești. Periază-le frecvent și aspiră temeinic părul. În sezonul cald, poți chiar să le tunzi, în special că și ele se vor simți bine. 

Alege o litieră acoperită, pentru că astfel vei evita ridicarea prafului în camera respectivă și împrăștierea lui mai departe. 

         Într-o clădire, indiferent care este destinația acesteia, aerul pe care îl respiri este unul dintre cei mai importanți factori de care trebuie să ții cont. Dacă este plin de particule de praf, impurități sau noxe, te va împiedica să lucrezi sau să locuiești într-un mediu favorabil. 

    Fie că nevoile tale de ventilație sunt rezidențiale sau industriale,  Stadtmeister.ro te va ajuta să găsești cea mai bună soluție, indiferent de scopul proiectului tău. 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE