Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












50 de ani de la Misiunea Apollo 11: Un astronaut a povestit cum a fost la un pas să moară pe Lună

Postat la: 01.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Charlie Duke a făcut parte din misiunea Apollo 16, din 1972. El şi şeful misiunii, John Young, mai aveau doar câteva momente înainte de a se întoarce la modulul lunar şi a porni în călătoria spre Pământ. Duke a început să încerce mişcări care sunt imposibile pe Terra, din cauza gravitaţiei mult mai puternice, transmite Business Insider.

Astronautul a încercat să facă o săritură foarte înaltă şi a aterizat pe spate. Pe partea din spate a costumului spaţial sunt toate sistemele importante de susţinere a vieţii. Din fericire, carcasa din fibră de sticlă a rezistat. „Dacă se spărgea, muream", a admis Duke, care a fost ajutat imediat de Young să se ridice. „Am învăţat o lecţie. Nu face niciodată ceva în spaţiu pentru care nu te-ai antrenat. Iar noi nu ne-am antrenat pentru a sări foarte sus", a mai spus el. Apollo 11 a fost prima misiunie în care omul a păşit pe suprafaţa satelitului natural al Pământului, la 16 iulie 1969.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE