5 ponturi pentru a-ți „citi" adversarii când joci poker
Postat la: 28.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Citirea adversarilor este o componentă importantă a jocului de poker. Cu cât înțelegi mai multe despre ce gândește și ce simte adversarul tău, cu atât șansele de a-l domina pot fi mai mari.
Acest aspect te poate ajuta să îți dai seama dacă adversarul are o mână slabă sau una bună, să vezi dacă încearcă un bluf ori să îți dai seama de nivelul său. Având aceste informații, îți vei putea dimensiona cum trebuie pariurile și îți vei ajusta stilul de joc.
Din dorința de a-i ajuta pe cei aflați la început de drum și nu numai, jucătoarea profesionistă Vivian Saliba, ambasador al cunoscutului operator de poker 888 încă din 2017, a realizat un top 5 ponturi prin care îți poți citi adversarii. Aceste ponturi sunt aplicabile atât pentru cei care joacă pe platformele de pe internet, cât și pentru cei care preferă jocul live.
Fii atent la mărimea pariurilor
Pe măsură ce jocul evoluează, ar trebui să îți dai seama care sunt dimensiunile standard ale pariurilor adversarilor tăi. Ca exemplu oferit de Vivian Saliba, te poți raporta la cazul în care un jucător a mărit de două ori înainte 3x big blind. Ai ajuns la showdown și ai constatat că jucătorul avea o mână slabă. În cazul în care același jucător mărește la 5x big blind, schimbarea indică faptul că ar putea avea o mână mai puternică decât în precedentele două cazuri.
Atenție la timpul de gândire
Timpul pe care un jucător și-l ia pentru a lua o decizie poate spune destule lucruri despre puterea mâinii pe care o are. Vivian Saliba dă exemplu un caz în care ești în Hijack (HJ) și ești primul care mărește. Aproape instantaneu, jucătorul din Cutoff (CO) intră all-in. Toți ceilalți se retrag, iar acum este timpul tău să decizi dacă vei plăti all-in-ul. Jucătorul din CO știa practic dinainte să mărești că va intra all-in. Rapiditatea cu care a luat această decizie indică faptul că ai, de cele mai multe ori, de-a face cu o mână foarte puternică.
Comportamentul contradictoriu al adversarilor
Atunci când joci poker, s-ar putea să dai și peste jucători cu comportament contradictoriu. Ei aleg să nu aibă un comportament liniar și să schimbe modul în care se comportă la masă. Fac diverse scene în speranța că vor interfera cu procesul de luare a deciziilor din partea adversarilor. Ca exemplu, să spunem că un jucător trebuie să gestioneze un pariu pe river. El gândește mai mult decât de obicei, suspină și arată semne că este oarecum nedumerit de combinațiile de cărți ce pot fi formate. Apoi, el intră all-in. Este un semn că are o mână foarte puternică, în opinia lui Vivian Saliba.
Limbajul corpului
Acest aspect se aplică doar jucătorilor care participă la evenimente live. Vivian Saliba consideră că este esențial să cauți micro-expresii care arată stres ori entuziasm în timpul unei mâini. În același timp, ar trebui să cauți și semne înainte de a intra într-o mână. Imaginează-ți că te gândești să mărești cu o mână slabă, poate pentru a încerca un bluf. În timp ce stai și te gândești dacă este bine sau nu să faci acest lucru, un jucător care a stat cu ochii în telefon până atunci îl lasă deoparte și se uită direct la tine. Este un semn că va intra în mână, poate chiar va da re-raise. În această situație, poate ar fi bine să te retragi și să nu joci această mână slabă. Atenția la fiecare detaliu îți poate salva numeroase jetoane pe termen lung.
Fii mereu atent la ce se întâmplă la masă
Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să fii cu mintea în altă parte când joci poker. Trebuie să fii atent în permanență la mâinile în care ești implicat, altfel ai putea rata informații prețioase. În cazul în care te uiți pe rețelele sociale, vorbești cu cineva de lângă tine ori ești pierdut în gânduri când asculți melodiile preferate, s-ar putea să ai de pierdut. Ce poți face? Fii atent la fiecare moment al jocului, inclusiv la cele în care nu este rândul tău. Astfel, vei putea sesiza anumite tipare în jocul adversarilor tăi, pe care ulterior le poți specula.
Sursa foto: canva.com
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 3.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 8.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 9.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
- 10.Decizia CCR a afectat puternic piața financiară din România: Cotația leu/ euro vine cu surprize
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu