Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












41 de morţi şi 1.300 de persoane cu coronavirus în China. 15 orase cu 56 de milioane de locuitori, complet izolate

Postat la: 25.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

China a anunțat sâmbătă extinderea cordonului sanitar impus pentru a împiedica răspândirea noului virus, astfel că au fost izolate în total 13 orașe cu 56 de milioane de locuitori. Acest lucru presupune în primul rând întreruperea transportului public spre aceste orașe și închiderea autostrăzilor din regiune.

În același timp, autoritățile chineze au luat măsuri la nivel național pentru a depista persoanele posibil infectate cu noul virus, în trenuri, autobuze și avioane, în încercarea de a limita epidemia. Puncte de control vor fi înființate și toți călătorii care prezintă simptome de pneumonie vor „transportați imediat" într-un centru medical, a anunțat într-un comunicat Comisia națională de sănătate.

Australia a confirmat, sâmbătă, primul caz de coronavirus în Melbourne, în timp ce numeroase farmacii din oraș au epuizat stocurile de măști de protecție, deși autoritățile nu au recomandat purtarea acestora, relatează Reuters. Este vorba despre o persoană cu naționalitate chineză, în vârstă de 50 de ani, care a călătorit în Wuhan și care se află în stare stabilă, într-un spital din Melbourne, după ce a venit din China în 19 ianuarie, a declarat ministrul Sănătății, Jenny Mikakos.

„Este important să subliniem că nu există nicio cauză de alarmă pentru comunitate", a spus Mikakos.

În statul vecin New South Wales, oficialii din domeniul sănătății au spus că tratează două cazuri ca fiind „infecții probabile", iar rezultatele definitive ale testelor vor fi cunoscute în cursul zilei de sâmbătă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE