Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












4 Obiceiuri "sănătoase" la care mai bine renunți

Postat la: 07.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Îți dai sufletul la sala de sport, toci varză că un adevărat războinic și îți portionezi toate gustările în fiecare duminică seară.

Eșți un adevărat exemplu de stil de viață sănătos. Sau nu? Iată patru obiceiuri sănătoase care pot sabota starea ta de sănătate.

Exagerezi cu antrenamentele

Că orice lucru în viață, ce e prea mult, strică. În timp ce faci mișcare, organismul tău produce radicali liberi, celule celebre pentru că provoacă orice, de la cancer la boli de inima. Pentru a contracara situația, corpul tău produce mai mulți antioxidanți, compușii "buni" care lupta cu radicalii liberi. Cu alte cuvinte, corpurile noastre devin mai puternice și dezvoltă sistemul imunitar.

American Heart Association recomandă 150 de minute pe săptămâna de exerciții fizice moderate (30 de minute de cinci ori pe săptămâna). Intensitatea și varietatea pot varia în funcție de vârstă și de condiția fizică, dar nu trebuie să te pentru un maraton - aceste alegeri ar putea afecta de fapt, sănătatea ta.

Consumul alimente fără grăsimi

Grăsimile sunt prietenele tale! Te pot ajută să pierzi în greutate și să-ți menții sănătatea. Pe de altă parte, alimentele bogate în proteine și cu un conținut redus sau fără grăsimi, pot fi dușmanii tăi.

Atunci când grăsimea este eliminată din alimente, este adesea înlocuită cu zahăr pentru arome și substanțe chimice (agenți de îngroșare și aditivi) pentru a-și păstra gustul. Ajungi, deci, să consumi un produs care are mai multe calorii și zahăr și este plin de chimicale. Acest lucru poate duce la probleme de sănătate și greutate.

Pe lângă faptul că te ajută să pierzi în greutate, protejează organele și îți dau o senzație de sățietate, grăsimile sunt de asemenea necesare pentru a absorbi vitaminele liposolubile.

Bei numai suc verde

Să bei suc verde de cinci ori pe zi și să renunți la toate celelalte produse alimentare pare o idee bună pentru a pierde în greutate și a-ți îmbunătăți sănătatea, dar numai la prima vedere. Atunci când bei doar suc, pierzi proteinele (ceea ce poate duce la pierdere musculară în loc să pierzi grăsime). De asemenea, sucul este lipsit de fibre, ceea ce poate provoca constipație și perturbarea florei intestinale.

În loc să le storci, alege calea cea mai simplă. Mănâncă alimente reale, întregi, inclusiv grăsimi, proteine și carbohidrați și exclude complet din alimentație toate produsele ambalate și procesate.

Speli produsele în mod exagerat

Ai venit de la cumpărături și ai început să speli, să tăi și să prepari alimentele că un adevărat soldat al sanantatii? Sări peste o parte: nu este nevoie să exagerezi cu spălarea fructelor și legumelor cu săpun sau cu produse comerciale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE