Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












17.000 de portofele "uitate" pe strazi in 40 de tari. Cati romani au returnat portmoneul cu bani, conform studiului

Postat la: 30.11.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un grup de cercetatori a realizat un experiment in 355 de orase din 40 de tari, lasand pe strazi 17.000 de portofele cu sau fara bani, pentru a observa cate dintre acestea sunt returnate.

Cei mai onesti si civilizati oameni s-au dovedit a fi cei din tarile de nord: Norvegia, Suedia, Danemarca si Elvetia, unde peste 70% din portmoneele cu bani au fost returnate. La polul opus se afla chinezii, marocanii si peruanii, unde sub 25% dintre portofelele care aveau bani au fost returnate, potrivit sciencemag.org.

Una dintre observatiile experimentului este ca un portofel cu mai multi bani in el are mai multe sanse de a ajunge inapoi la proprietar, in comparatie cu un portmoneu gol. Concluzia: cu cat sunt mai mari valorile, cu atat este mai mare onestitatea sociala.

Romania se afla aproape de jumatatea clasamentului, unde circa 45% din portofelele goale gasite au fost inapoiate, iar peste 60% din cele cu bani au fost returnate.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE