Viitorul sportului în contextul crizei sanitare
Postat la: 26.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Află ce se întâmplă cu sportul în timpul pandemiei, în ce fel au fost afectate activitățile sportive și ce sporturi au crescut în această perioadă.
Criza sanitară a schimbat lumea în 2020, iar sportul a fost unul dintre domeniile cele mai afectate. Numeroase competiții importante au fost suspendate sau amânate (așa cm este cazul Jocurilor Olimpice și Euro 2020), iar spectatorii au avut de suferit din cauza restricționării accesului pe arenele sportive. În acest context, e-sports, jocurile virtuale și cele de cazino online au cunoscut o creștere cu 53% în preferințele fanilor.
Chiar dacă nu poate atinge veniturile generate de sporturile clasice, e-sports vor atinge un nivel financiar de 1,5 miliarde de dolari în 2023. Vor fi sporturile virtuale suficient de atractive pentru a compensa limitările din sporturile tradiționale sau este nevoie să se găsească o soluție pentru revenirea la normalitate dinainte de criza sanitară?
Ce s-a întâmplat cu piața sportivă la nivel global în 2020?
Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo a avut repercursiuni asupra a 11,000 de sportivi. Nivelul încasărilor potențiale de pe Stadionul Olimpic ar fi fost de 277 de milioane de dolari, iar la nivel de încasări din drepturi TV și publicitate pentru această competiție majoră, NBC a pierdut peste 1, 27 miliarde de dolari.
Formula 1 a fost un alt sport afectat de pandemie, pierderile din serviciile de hosting, de exemplu, fiind de aproximativ 602, 1 milioane de dolari. În 2019, veniturile din sporturi au fost de 129 de miliarde de dolari. Pentru anul 2020 erau preconizate încasări de aproximativ 135, 3 miliarde de dolari din toate piețele sportive.
Numai că, în fapt, câștigurile au fost de 73, 3 miliarde de dolari, ceea ce a însemnat o pierdere de 46% în comparație cu estimările specialiștilor financiari. Pe lângă pierderile directe au mai fost înregistrate și pierderi conexe, cum ar fi cele din achizițiile făcute de fanii și suporterii din întreaga lume - în luna mai 2020, acestea au fost de 3, 25 de miliarde de dolari.
Acestora li se adaugă și banii pierduți din turismul generat de aceste competiții - (2, 4 miliarde de dolari în luna mai 2020) și din drepturile TV (2, 2 miliarde de dolari în mai). Nu mai puțin de 26,424 dintre cele 48,800 evenimente sportive care trebuiau să aibă loc la nivel internațional în 2020 nu au mai avut loc.
Cu toate acestea, valoarea sponsorizărilor la nivel global pentru sport a fost de 46 de miliarde de dolari în 2020. Publicitatea sportivă a însemnat 20 de miliarde de dolari, din care 17 miliarde de dolari au fost direcționate către evenimentele live din sporturi (85% din buget). Iar aceste cifre subliniază și mai mult importanța sporturilor pentru oamenii din lumea întreagă.
Vor avea de suferit sporturile dacă pandemia va continua și în viitor?
Chiar și-n lipsa evenimentelor sportive live, spectatorii și fanii sunt interesați de tot ceea ce înseamnă sport. Mai ales că una dintre soluțiile găsite de canalele TV și de streaming video online a fost cea prezentării unor evenimente mai vechi, dar în exclusivitate (creștere de 17%). Un succes deosebit l-au înregistrat documentarele sportive și cele de tip "în spatele scenei"(creștere de 18%).
La fel de apreciate au fost interviurile interactive live cu diverși sportivi și sesiunile de live streaming de pe rețelele de socializare (17%). Însă cea mai mare creștere, de 53%, a fost înregistrată de segmentul e-sports, competițiile live și redifuzările de pe canalele de streaming precum Twitch și Youtube Gaming fiind în topul căutărilor online.
Cu toate acestea, sporturile tradiționale rămân preferatele fanilor. De exemplu, revenirea la normal a competițiilor de sport a echivalat cu o explozie de audiență - canalul pay-per-view Sky care a transmis meciurile din Bundesliga a înregistrat o cotă de piață de 27, 2%. Din momentul în care fotbalul a revenit pe micile ecrane, chiar și fără spectatori, nivelul audienței a fost de 146% mai ridicată (pentru meciurile din Premier League).
Spectatorii sunt gata să revină pe stadioane imediat ce va fi permis acest lucru (chiar dacă vor există restricții privind distanțarea) într-un procent de până la 15%. Crearea unor medii sigure din punct de vedere al sănătății spectatorilor va ajuta la sprijinirea sportului și accelerarea interacțiunii dintre sportivi și fani (prin intermediul rețelelor de social media) sunt două soluții care pot ajută sportul în timp de pandemie.
Urmărirea intereselor fanilor, digitalizarea și extinderea tipurilor de e-sports disponibile online vor oferi un punct de sprijin sporturilor clasice. Piața de e-gaming, care are o valoare de 139 de miliarde de dolari, se va dovedi de mare ajutor pentru viitorul sporturilor la nivel global. Până la urmă, expresia "ceea ce nu te distruge, te face mai puternic" se poate aplică și în cazul crizei sanitare și a sporturilor.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Panică în fotbal: Călin Georgescu vrea sa desființeze casele de pariuri care sponsorizeaza prima ligă, Cupa României, LPF, FRF şi foarte multe cluburi
- 2.Mihai Leu a ajuns, din nou, de urgență la spital: Momente critice pentru fostul campion mondial la box
- 3.S-a încheiat lupta pentru titlu în Formula 1. Cine e campionul din 2024
- 4.A murit Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei, care a adus Cupa Campionilor la București. Avea doar 65 de ani
- 5.Anchetă vastă în Italia - Mafia se infiltrează în galeriile echipelor de fotbal
- 6.Piloții Clubului de Karting Bârlad, premiați la „Gala Campionilor"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu