Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Uluitor: Qatarul a ajuns să plătească fani pentru a veni la Cupa Mondială!

Postat la: 01.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar plătesc grupuri de fani ai fotbalului pentru a călători la turneul de luna viitoare, precizând luni că le cer în schimb comentarii pozitive pe rețelele de socializare.

Comitetul de organizare a competiției (SC) a confirmat politica de a invita grupuri de suporteri la turneul final în calitate de oaspeți, după ce a fost difuzat un reportaj al postului public de televiziune olandez NOS, care a declarat duminică că Qatar plătește zborurile și hotelurile pentru un grup de 50 de fani olandezi.

În schimb, acești suporteri au fost nevoiți să semneze un „cod de conduită", care îi îndeamnă să posteze comentarii favorabile despre turneu pe rețelele de socializare și să raporteze SC „orice comentarii ofensatoare, degradante sau abuzive" ale altora, de preferință cu capturi de ecran.

Radiodifuzorul a citat doi fani olandezi care au declarat că au fost selectați de organizatorii turneului ca „lideri ai fanilor" și care au adăugat că li s-a cerut să aleagă un grup de 50 de suporteri loiali pentru excursia gratuită în Qatar.

„Pe măsură ce turneul se apropie, i-am invitat pe cei mai activi lideri ai fanilor noștri să nominalizeze personal o mică selecție de fani care să ni se alăture ca oaspeți, ca o modalitate de a le mulțumi pentru colaborare", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al CS.

Pe site-ul său, Cupa Mondială din Qatar își descrie programul Fan Leaders ca fiind o rețea de aproximativ 400 de fani și influenceri din 60 de țări care au oferit „perspective, cercetare, creare de conținut și amplificare a mesajelor", pentru turneu.

Organizatorii nu au precizat câți fani au invitat și nici nu au oferit detalii financiare.

În codul său de conduită, CS le cere liderilor acestor fani să accepte să includă conținutul său în postările lor pe rețelele de socializare și să susțină Cupa Mondială dând „like" și redistribuind postări ale unor terțe părți despre turneu.

De asemenea, acesta a precizat că nu se așteaptă ca fanii să fie „portavoce" pentru Qatar, dar a adăugat că „în mod evident, nu ar fi adecvat să denigreze Qatar, Comitetul de organizare sau Cupa Mondială FIFA".

Presa belgiană și franceză a relatat, de asemenea, că unor grupuri selectate de fani din aceste țări li s-a oferit o excursie gratuită la Cupa Mondială de către Qatar.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE